Druga ponuda za Erakovića: Dinamo poslao na Marakanu 7.000.000 evra, Zvezda traži još pet

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.06.22. | 16:08

Plus procente od dalje prodaje. Pregovori se nastavljaju

Čelnici Crvene zvezde praktično nisu ni razmatrali ponudu engleskog Hala za Strahinju Erakovića tešku četiri miliona evra. Ostali su tvrdi u stavu i na početku letnjeg prelaznog roka, kada je postalo jasno da će popularni Čupa biti ubedljivo najtraženiji igrač srpskog šampiona. Govorio je Zvezdan Terzić o prihodu između 12 i 15 miliona evra, uz dodatak da je prelazni rok živa stvar i da sve može da se promeni u trenutku...

Međutim,,prvi put od kada je novopečeni reprezentativac Srbije u žiži, čelnici Crvene zvezde našli su se pred slatkom dilemom. Možda i mukom. Za to je zaslužna konkretna ponuda moskovskog Dinama za mladog štopera. Mozzart Sport je potvrđeno da je novi klub Slaviše Jokanovića poslao dokument na adresu Crvene zvezde, sa jasnom ponudom za otkup Strahinje Erakovića. Prema našim saznanjima Dinamo je pokazao spremnost da na račun Crvene zvezde uplati sedam miliona evra u dve rate.

Izabrane vesti

Ali moskovski Policajci nisu naišli na odobrenje. Crvena zvezda je odolela prvoj ponudi Dinama, i u Moskvu poslala odgovor da u ovom trenutku sloboda momka iz Batajnice košta 12 miliona evra. Uz određene procente od dalje prodaje. Čeka se novi mejl iz Moskve, mada je jasno da Crvena zvezda u ovom trenutku ne bi pustila Erakovića. Voleo bi i Dejan Stanković da ima Čupu do kraja kvalifikacija, ali i u narednom prvenstvu tokom kojeg bi Eraković ima status sigurnog bonusa. Već dokazanog u evropskim i derbi mečevima protiv Partizana.

Sa druge strane jasno je da bi poboljšana ponuda iz Moskve spadala u red nepristojnih, bila rekordna u novijoj istoriji Crvene zvezde i rešila dobar deo finansijskih pitanja u Ljutice Bogdana. Bez obzira na ishod evropskih kvalifikacija.

Crvena zvezda nije profitirala u ranijim slučajevima kada su u pitanju mladi igrači. Prve ponude za Željka Gavrića, Veljka Nikolića i Njegoša Petrovića su bile najbolje. Ali sa druge strane karijera Strahinje Erakovića ima konstantnu uzlaznu liniju. Odigrao je gotovo bez greške prolećni deo prvenstva, skrenuo pažnju na sebe selektora Dragana Stojkovića koji ga je uvrstio na spisak igrača za junski ciklus. Debitovao je protiv Norveške, ima lepe izglede da predstavlja Srbiju na Mundijalu u Kataru što bi mu sasvim sigurno dodatno podiglo tržišnu vrednost.

Na Marakani su dakle rešeni da čekaju 12 miliona evra, možda i zbog toga što je prelazni rok još u začetku, i što će neko iz zapadnog sveta sigurno biti konkretan kada je reč o Strahinji Erakoviću. Ne treba zanemariti činjenicu ni da Dinamo u dogledno vreme, zbog sankcija Rusiji, neće igrati u Evropi. I možda se ta opcija u ovom trenutku ne dopada Erakoviću, mada bi kroz višegodišnji ugovor imao šansu da obezbedi egzistenciju.

Dinamo i pored rata u Ukrajini sigurno ima novca da se, ako ništa drugo, približi Zvezdinim željama i natera ih da još jednom razmisle. Leta 2020. godine kupili su Nikolu Mora iz Dinama za 8,5 miliona evra i procente od dalje prodaje. Rekordna kupovina im je Maksimilijan Filip iz Borusije iz Dortmund koga su platili 20 miliona evra.


tagovi

Strahinja ErakovićSlaviša Jokanović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara