Spisak Hrvatske
Spisak Hrvatske

Drugačija Hrvatska: Livaja umesto buntovnika Rebića i pokajanje odbeglog sina Borne Sose

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 13:06

Zlatko Dalić objavio spisak igrača za utakmice sa Rusijom, Slovenijom i Slovačkom

Okosnica je i dalje tu, jer i dalje su tu asovi koji već godinama vuku Hrvatsku kakvi su Luka Modrić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, Domagoj Vida i Dejan Lovren, ali prvi spisak selektora Zlatka Dalića posle Evropskog prvenstva ipak je doneo velike promene u timu Kockastih.

Kao što je očekivano, Dalić je kao gumicom obrisao buntovnika Anta Rebića, koji se posle Eura nije libio da na društvenim mrežama kritikuje selektora. Mesto Milanovog krilnog fudbalera zato će dobiti Marko Livaja, čovek sa gotovo mitskim statusom u Splitu nakon što je posle navijačke akcije “Livaja, ostani” odbio bogatije ponude iz inostranstva i produžio ugovor sa Hajdukom.

Izabrane vesti

Prvi put je na spisku Borna Sosa, koji je letos planirao da prebegne u dres reprezentacije Nemačke, ali je morao da se pokaje kada je postalo jasno da je papirološki to nemoguće, pa će sada biti zanimljivo videti kako će ga navijači dočekati nakon mnogi će reći neiskrenog izvinjenja.

Od novih imena, tu je i napadač Antonio Mirko Čolak, blista u Malmeu u poslednje vreme, a debi čekaju i Ivica Ivušić iz Osijeka i Nikola Moro iz moskovskog Dinama. U ulozi rezervi – u slučaju povreda – tu su Toma Bašić, Kristijan Lovrić, Lovro Majer i Luka Sučić, preporučio se ovaj poslednji igrama u Salcburgu.

Mnogo je zanimljiviji ipak spisak onih kojih nema. Prvenstveno se tu misli na Dinamovog centarfora Bruna Petkovića oko koga se vodila velika polemika i pre i tokom Eura, jer je pola javnosti bilo za njega u startnih 11 Hrvatske, a pola za Andreja Kramarića.

Ako gledamo tim koji je igrao na Euru, nema ni Josipa Brekala, te Šime Vrsaljka.

Hrvatska u Rusiji gostuje 1. septembra, tri dana kasnije putuje na megdan Slovačkoj, dok će 7. istog meseca ugostiti Sloveniju. Posle prva tri kola u kvalifikacijama za Mundijal u Katarau Hrvati su prvi u grupi sa šest bodova koliko imaju i Rusi, dok su slovaci na pet, Kiprani na četiri, Slovenija na tri, a Malta je poslednja sa jednim bodom.

TIM HRVATSKE

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton), Ivica Ivušić (Osijek)

Odbrana: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Rendžers), Duje Ćaleta Car (Olimpik Marselj), Josip Juranović (Legija), Filip Uremović (Rubin), Joško Gvardiol (Lajpcig), Mile Škorić (Osijek), Borna Sosa (Štutgart)

Vezisti: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Čelsi), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

Napad: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk), Antonio Mirko Čolak (Malme)

Rezerve: Toma Bašić (Bordo), Kristijan Lovrić (Gorica), Lovro Majer (Dinamo Zagreb), Luka Sučić (Salcburg)



tagovi

Hrvatskafudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara