Ibrahima Konate (twitter©LiverpoolFC)
Ibrahima Konate (twitter©LiverpoolFC)

Drugi štoper koji se čekao godinama zvanično na Enfildu

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.05.21. | 16:25

Redsi konačno aktivirali otkupnu kaluzulu od 40.000.000 evra

Nije Liverpul imao zadovoljavajuću sezonu u Premijer ligi. Prepustio je titulu Mančester Sitiju, u samom finišu uspeo da obezbedi Ligu šampiona, a ozbiljno je počeo da radi na tome da mu se ne ponovi takmičarska godina u kojoj nije bio konkurentan za trofeje.Kao što je najavljeno zvanično je aktivirana otkupna klauzula Ibrahime Konatea postavljena na 40.000.000 evra - druga najveća suma koju su Redsi izdvojili za odbrambenog fudbalera posle nezamenljivog Virdžila van Dajka svojevremeno plaćenog 84.500.000.

Na Enfild stiže drugi štoper koji se čekao godinama.

Izabrane vesti

Višegodišnji ugovor 22-godišnjaka startovaće od prvog jula, nakon U-21 evropskog prvenstva i dobijanja radne dozvole.

"Presećan sam zbog potpisa za ovakvog giganta kakav je Liverpul. Godinama sam naporno radio da bih došao do ovde, ali želim da se zahvalim svima u Red Bul Lajpcigu sa kojima sam imao prilike da sarađujem. Trenerima, saigralima, osoblju i naravno navijačima. Vaša podrška mi je pomogla da rastem, postanem ne samo bolji igrač, već i čovek", rekao je Konate.

Povrede su prethodne sezone doslovce osakatile Liverpul, počev od kidanja ligamenata kolena jednog od najboljih štopera planete Virdžila van Dajka, za kojim su u ambulantu na višemesečnu pauzu odlazili Džo Gomez i Džoel Matip. To je uslovilo često spuštanje Fabinja u defanzivnu liniju, a bilo je slučajeva kada su Brazila i kapiten Džordan Henderson činili štoperski tandem. Sa Konateom i ozdravljenjem Van Dajka, Gomeza i Matipa, Liverpul će ponovo imati jednu od najpouzdanijih odbrana Evrope. Tu su još Ris Vilijams, Natejnijel Filips i Ben Dejvis, pa će biti zanimljivo videti kakve namere Klop ima sa pomenutom trojicom.

"Potpisali smo fudbalera koji će doneti mnogo već postojećem kvalitetu koji posedujemo. Njegove fizičke karakteristike su impresivne. Ibrahima je brz, jak i dominantan u skok igri", svestan je i Jirgen Klop kakvo pojačanje je dobila njegova odbrana.

Iako je Liverpul igrao protiv Red Bul Lajpciga u osmini finala Lige šampiona, nije imao priliku da se iz prvog lica uveri u kvalitete mladog rerprezentativca Francuske koji je u oba navrata ostajao na klupi.Iza Konatea nije bila blistava sezone zbog činjenice da se u dva navrata povređivao i zbog toga propustio više od deset utakmica, zabeleživši 21 nastup u svim takmičenjima. Ipak, kada je potpuno zdrav, reč je o jednom od većih evropskih talenata na svojoj poziciji.

Liverpul je januara 2018. godine sa Van Dajkom napravio jedan od najvećih pogodaka u 21. veku. Za celo prošlo leto na Dioga Žotu, Tijaga Alkantaru i Kostasa Cimikasa potrošio oko 80.000.000 evra, a sada je upucao već polovinu te svote iako prelazni rok nije zvanično počeo. Međutim, ako Konate bude na 60 posto onoga što je Van Dajk pružao do povrede, Liverpul ne bi trebalo da žali novac skoro jednak onom za koje su prethodnih godina stizali Fabinjo, Mohamed Salah, Sadio Mane, Roberto Firmino.



tagovi

Ibrahima KonateLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara