(© MN Press)
(© MN Press)

Drulović menjao spisak mladih: Povratak Kabića, promocija Baždara, tu je i Mateja Đorđević

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 14:34

U odnosu na prethodno okupljanje nema četvorice fudbalera

Novi selektor, nova lica. Promenila je izgled mlada reprezentacija Srbije. Ne u potpunosti, ali delimično, jer je Ljubinko Drulović izostavio nekoliko momaka koji su bili akteri oktobarskog ciklusa i na spisak igrača u nastavku kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2025. u Slovačkoj uvrstio one koji dugo nisu bili u konkurenciji.

Između ostalih, Sameda Baždara iz Partizana, iako talentovani ofanzivac ove sezone nije postigao nijedan gol, doduše uz skromih 166 minuta provedenih na terenu. Biće to šansa da Baždar debituje za ovu selekciju, pošto je prethodno igrao za omladince Srbije. Tu je Uroš Kabić, koji je u septembru debitovao za mladu reprezenatciju protiv Azerbejdžana i otad se pojavio na terenu samo na utakmici Kupa Srbije kad je Crvena zvezda savladala Trajal. A ni on još nema gol otkako je stigao iz Vojvodine.

Izabrane vesti

Posle dugo vremena među Orliće se vratio Nikola Petković, koji je i bio član ove generacije dok je nosio dres Čukaričkog, sad je u Šarlotu, uz napomenu da je odigrao 81 minut za selekciju sastavljenu od predstavnika Mozzart Bet Superlige, minule zime u Los Anđeles. Isto tako i Aleksa Đurasović, vezista Spartaka, koji ima pet mečeva za ovu reprezentaciju.

Mada su prvobitno bili na spisku Dragana Stojkovića, baš kao i prošlog meseca, štoper Mihajlo Ilić i krilo Vladimir Lučić su vraćeni odgovarajućoj generaciji, te će u odbrani i u ofanzivi biti od pomoći. 

Godinu dana nije bilo na spisku ni Mateje Đorđevića, da bi štoper TSC-a dobio priliku umesto Luke Subotića iz Čukaričkog. Isto tako, ovoga puta izostaju Jovan Lukić (Spartak), Igor Miladinović (Čukarički) i Matija Mitrović (Voždovac).

Posle tri utakmice kvalifikaciija u Grupi F, Orlići imaju na kontu šest bodova, osvojenih protiv Azerbejdžana i Severne Irske, uz katastrofu u sudaru sa Engleskom. Naredni meč naš tim igra baš protiv Engleske (18. novembra na TSC areni), a sledeći sa Luksemburgom (21. novemba u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi).

SPISAK MLADE REPREZENTACIJE SRBIJE

Golmani: Veljko Ilić (TSC), Andrija Katić (Voždovac), Strahinja Manojlović (Javor);

Defanzivci: Mihajlo Ilić (Partizan), Stefan Leković (Viljareal), David Petrović (Radnički Niš), Mateja Đorđević (TSC), Uroš Drezgić (Rubin Kazanj), Nemanja Đeković (Napredak), Uroš Lazić (Novi Pazar), Viktor Rogan (Čukarički), Mitar Ergelaš (Novi Pazar);

Vezisti: Aljoša Vasić (Palermo), Mihajlo Stevanović (Sent Galen), Aleksa Matić (Voždovac), Nikola Stanković (Čukarički), Nikola Petković (Šarlot), Aleksa Đurasović (Spartak);

Napadači: Nikola Jojić (Stouk), Miloš Pantović (TSC), Miloš Luković (IMT), Marko Lazetić (Fortuna Sitard), Uroš Kabić (Crvena zvezda), Stefan Mitrović (Crvena zvezda), Vladimir Lučić (Crvena zvezda) i Samed Baždar (Partizan).


tagovi

SrbijaMlada reprezentacijamlada reprezentacija SrbijeKvalifikacije za EP mladihSamed BaždarUroš KabićMateja Đorđevićorlići

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara