©Reuters
©Reuters

Držimo fige za povratak Premijer lige: Junajted i Totenhem podižu zavesu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.05.20. | 08:32

Uprkos teškoj situaciji u zemlji na Ostrvu se već licitira koji će par otvoriti nastavak sezone

Fudbalska groznica polako nas hvata, zato ne možemo da dočekamo povratak fudbala na male ekrane! Dok nas od nastavka Bundeslige dele još samo dva dana, Premijer ligu bismo u našim domovima mogli da ugostimo 12. ili 19. juna, a prema najnovijim informacijama utakmica koja će podići zavesu je Mančester junajted - Totenhem!

Uprkos teškoj situaciji u zemlji zbog pandemije virusa korona, ostrvski mediji neko vreme licitiraju koji bi susret mogao da ozvaniči nastavak sezone u najmoćnijoj fudbalskoj ligi na planeti, a Dejli mejl pod vinjetom "ekskluzivno" javlja da će to biti upravo sudar Junajteda i Totenhema. Pitanje je samo koji će petak biti - 12. ili 19. jun. Podsetimo, još vlada neizvesnost oko povratka mnogima omiljenog takmičenja. Dobar deo igrača i dalje sa velikom rezervom pristupa radu na treninzima i navodno postoji veliki strah od širenja virusa među fudbalerima i strukom, ali klupski treninzi uveliko traju, kao da se Premijer liga vraća sredinom narednog meseca.

Izabrane vesti

Pomenuti izvor takođe navodi da će sve utakmice imati direktan prenos, a da će četiri najvažnije od subote i nedelje biti u potpuno različitim terminima, kako bi gledaoci mogli da uživaju u premijerligaškim čarolijama. Kako se ističe, Premijer liga je odustala od ideje da svakog dana po nastavku sezone bude utakmica i držaće se standardne rutine. Dakle, od petka do ponedeljka.

Iako je put od želje do realizacije ideje jako dug, među vlasnicima televizijskih prava vlada ogromna želja da se sezona vrati u junu, što bi pogodovalo i klubovima jer će ih sačekati i novac koji bi ugasio finansijske požare.

Tema koja je takođe jako zanimala igrače i trenere jeste – kako će se odvijati intervjui i konferencije za medije posle utakmice? Premijer liga će taj problem najverovatnije rešiti tako što će se akteri utakmica obraćati novinarima putem video linka, odnosno neće biti okupljanja većeg broja ljudi u malom prostoru, kako bi se sprečilo širenje COVID-19.

Tokom jučerašnjeg dana pojavila se vest da klubovi uveliko planiraju da sezonu 2020/21 igraju bez publike, u slučaju da takav, najgori scenario, bude definitivno na snazi i ako se pandemija ne smiri u dogledno vreme...

Foto: ©Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara