Dubočica i Radnički u seriji

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.10.20. | 11:04

Leskovčani danas protiv Kraljevčana, Kragujevčani gostuju Loznici

Leskovac i Loznica, uz Zaječar, trebalo bi u skorije vreme da dobiju nove stadione, a do tada koristiće postojeće. Iako se, kako reče gradonačelnik grada na Veternici 'tribine ruše'. Fudbaleri Dubočice danas dočekuju Slogu iz Kraljeva, u utakmici 13. kola Prve lige Srbije (13.30).

Leskovčani posle sjajne serije od pet utakmica bez poraza u kojima su zabeležili tri pobede i dva remija u ovaj meč ulaze kao favoriti, sa ciljem da nastave seriju uspeha i izbore poziciju u boljem delu tabele.

Izabrane vesti

"Očekuje nas teška utakmica. Sloga je dobra ekipa, iskusna. Bolja je nego što to pokazuje bodovni saldo. Imaju iskusnu ekipu za respekt, ali mi igramo kod kuće, u meč ulazimo maksimalno spremni i mislim da tri boda ostaju u Leskovcu", rekao je prvotimac Dubočice Ivan Milić.

I ovaj duel igraće se bez prisustva publike, zbog mera države za suzbijanje širenja virusa korona.

"Mi smo u dobroj seriji koju želimo da nastavimo. Dolazi nam respektabilan protivnik", poručio je Miloš Nikolić, a prenosi portal Sportskastranajuga.com.

Stručni štab neće moći da računa na od ranije povređenog Sašu Markovića, kao i Predraga i Savu Radića koji su povređeni u Vranju.

Vodeći Radnički iz Kragujevca gostuje u Loznici, nada se pobedi i uspehu Kolubare koji bi mu dozvolio da poveća razliku o odnosu na Kabel, a ona već sada iznosi solidnih šest bodova. Dodatni motiv za Kragujevčane dakle.

Dvanaest kola je prošlo, a još uvek se nije našla ekipa koja bi mogla da stane na put nepobedivim Kragujevčanima. I pored određenih uspona i padova, koji su karakteristični za svaku ekipu tokom sezone, Crveni đavoli su pokazali da su u stanju da pobeđuju i kada im ne ide.

To je, uostalom, pokazao i duel sa Zemunom prošlog vikenda. Iako su primili gol u ranoj fazi igre, učenici Aleksandra Linte vrlo brzo uspeli su da se prenu, vrate utakmicu pod svoju kontrolu i preokrenu rezultat u sopstvenu korist. Najveće zasluge za to idu na račun dvostrukog strelca Vladimira Ćirovića, koji u poslednje vreme igra u zaista velikoj formi.

Novi ispit Ćirovića i njegove saigrače iz tima očekuje danas na gostovanju povratniku u prvoligaško društvo, ekipi Loznice. Lozničani su poslednji put u Prvoj ligi Srbije nastupali u sezoni 2015/16, kada su podelili zajedničku sudbinu sa kragujevačkim klubom, koji se na kraju te sezone preselio u niži rang takmičenja. Za razliku od Kragujevčana koji su se ekspresno vratili u prvoligaški rang takmičenja, "zeleno-belima" su za to bile potrebne pune četiri godine.

Kao i svakom novajliji u ligi, i Lozničanima je glavni prioritet u ovoj sezoni opstanak, a sudeći po rezultatima u dosadašnjih dvanaest kola, na dobrom su putu da se zadrže u prvoligaškom društvu. Loznica se trenutno nalazi na deobi sedme pozicije na tabeli, zajedno sa kruševačkim Trajalom, što je sasvim zadovoljavajući plasman za tim sa Lagatora. Evidentno je da su Lozničani posle nešto slabijeg starta uspeli da se prilagode prvoligaškom nivou takmičenja, pa su tako u poslednja četiri kola ostvarili čak tri trijumfa. Dovoljan je to razlog za oprez u redovima kragujevačkog prvoligaša, koji je u prošlosti teško dolazio do bodova na Lagatoru.

"Loznica je izuzetno kvalitetna, disciplinovana i agresivna ekipa, koja je izuzetno opasna u tranziciji. Iako ove sezone igraju po principu 'toplo-hladno', svakako nisu ekipa za potcenjivanje. Naš cilj je jasan, a to je pobeda, i ja sam ubeđen da imamo kvalitet da do nje i dođemo", smatra Ćirović.

PRVA LIGA SRBIJE - 13. KOLO

Subota

13.30: (1,62) Dubočica (3,40) Sloga Kraljevo (5,90)

13.30: (3,50) Loznica (3,35) Radnički KG (2,00)

13.30: (2,65) Zemun (3,00) Žarkovo (2,70)

15.00: (1,48) Borac Čačak (4,10) Dinamo Vranje (6,25)

Nedelja

13.30: Budućnost Dobanovci – IMT

13.30: Jagodina – Grafičar

13.30: Železničar – Radnički SM

Ponedeljak

13.30: Trajal – Radnički Pirot

15.00: Kolubara – Kabel

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeRadnički KragujevacLoznicaDubočicaDinamo Vranje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara