Feđa Dudić (©Starsport)
Feđa Dudić (©Starsport)

Dudić: Sutra s upravom o ostanku! Treba nam šira rotacija, ne možemo sve da prodamo

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 21:36

“Nije mi redu što je Vojvodina igrala sat vremena posle nas. Šta, mi nismo rivali za to četvrto mesto?”, rekao je trener Kragujevčana

Radnički u Evropi, ali sa petog, ne sa četvrtog mesta. Pomalo razočaravjući kraj, ali niko u Kragujevcu ne bi smeo da bude razočaran posle sezone u kojoj su Feđa Dudić i njegovi izabranici izborili istorijski izlazak na međunarodnu scenu. Zato je u Šumadiji trenutno glavna tema, ostaje li Dudić za kormilom i za evropske kvalifikacije?

Izabrane vesti

Sutra imamo sastanak sa klubom. Obostrana je želja da nastavimo saradnju. Videli ste i danas da nam nedostaje tri ili četiri igrača, da zamenimo, manjak je u rotaciji. Moramo malo da proširimo igrački kadar. Neke igrače moramo i da zadržimo, ne možemo da prodamo sve. Nadam se da će biti sve OK. Sada nek svi slave, pa ćemo sutra videti”, rekao je Dudić posle meča sa Partizanom (2:2)

O samom meču u kome su njegovi igrači imali vođstvo od 2:0, ali i dozvolili rivalu da se vrati…

Prilično nervozno. Morali smo da na 2:0 završimo i rešimo meč u svoju korist. Čitavu utakmicu smo dominirali. Moglo je da ode na veću razliku, ali od prvog gola nam se desio neki pritisak, poremetio nas je, vukli smo neke nelogične poteze. Tako je valjda moralo da bude. Na kraju u 90. minutu i Aleksandar Jovanović brani ono kao što brani cele sezone, on je definitivno najzaslužniji za ovo u Partizanu. Želeli smo da dobijemo, hteli smo, imali smo sve u svojim rukama... Jesam , tužan sam, stvarno smo zaslužili da pobedimo dana, ali takav je fudbal, a ovo ćemo teško prevazići”.

Zna i Dudić naravno da je, sve skupa, ovo zaista bila istorijska sezona na “Čika Dači”.

Čestitam momcima, moramo da budemo ponosni.Nismo ni svesni kakav smo uspeh napravili. Kad sam dolazio pričalo se samo o tome da se spasemo, da opstanemo u ligi, a napravili smo istorijski uspeh.  Tek ćemo biti svesni šta smo napravili kada dođe žreb, kada vidimo ime Radničkog na tim kuglicama. Znači da smo napravili nešto… Nadam se da ćemo dostojanstveno predstavljati klub i grad u ligi konferencije. Žao mi je što nismo uspeli da dođemo do Ligi Evrope, pa da sigurno imamo četiri utakmice. Hvala svima. Navijačima, upravi, igračima. Važno je i to što kompletna javnost smatra da smo mi ovo zaslužili, nad našim glavama nema nijedan mali upitnik. To je možda najveća pohvala“.

Jedna stvar mu ipak nije po volji, to što je Vojvodina, koja mu je preuzela četvrto mesto na tabeli, nije igrala u istom terminu.

Ne znam šta da kažem. Ja vidim mi u 18 sati, oni u 19, ne znam. Šta, oni su konkurenti Čukaričkom, a mi smo već obezbedili Evropu? Jako bitno je bilo ko će biti četvrti. Za mene to nije bilo u redu. U prošlom kolu isto, mi igramo u četvrtak, Partizan u Čukarički u petak. Nema veze, završilo se tada povoljno za nas, ali ako smo direktni rivali nek se igra u isto vreme. Da se razumemo, Vojvodina bi svakako išla na pobedu, ali za ligu je bolje da se igralo u isto vreme”, završio je Dudić.




tagovi

Feđa DudićRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara