Foto: fkzeljeznicar.ba
Foto: fkzeljeznicar.ba

Duel novajlija u Prijedoru, Željini klinci na Pecari

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.09.21. | 13:09

Posle četiri odigrane četiri utakmice u petak i subotu, danas će biti kompletirano osmo kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Preostala dva susreta igraju se u Prijedoru i Širokom Brijegu.

RUDAR PRIJEDOR – POSUŠJE (16:30)

Duel u Prijedoru može se bez dileme nazvati i derbi začelja, pošto se sastaju dva rivala koja će sigurno voditi borbu za opstanak. Novajlije u BiH eliti se nisu baš snašle najbolje u početku ove sezone, pa su do sada i jedni i drugi osvojili po pet bodova. Rudar je sezonu otvorio dobro, osvojivši četiri boda u tri kola, što je bila sasvim pristojna zaliha za tim koji je tek ušao u društvo najboljih. Međutim, usledio je pad forme, pa je u naredna četiri meča osvojio samo bod (Borac 1:1), uz tri poraza (Sarajevo, Željezničar i Tuzla Siti). Svakako, reč je o mnogo kvalitetnijim rivalima, pa će Prijedorčani svoju šansu morati tražiti protiv ekipe ravnima sebi. Idealna šansa za to je upravo današnji duel sa ekipom Posušja, gde bi eventualni trijumf, domaće lansirao u sredinu tabele.

Izabrane vesti

Za razliku od Rudara, Posušje je u nešto boljoj formi. Istina, nije to impresivna serija rezultata, ali nakon tri uvodna poraza, pet bodova u naredna četiri kola nisu mala stvar. Trijumf nad (Borcem 1:0), te remiji sa (Leotarom 2:2, i Zrinjskim 0:0), dok se u međuvremenu desio poraz od Tuzla Sitija (4:1), nagoveštaj su boljih dana. Svakako gosti imaju zadovoljavajući saldo, s obzirom na katastrofalan početak, pa bi timu iz Hercegovine današnji bodovi vredeli dvostruko, budući da se radi o direktnom konkurentu u borbi za opstanak.

ŠIROKI BRIJEG – ŽELJEZNIČAR (21:00)

Mnogo više pažnje privući će svakako duel koji zatvara ovo kolo. Kada bi se gledale prethodne godine, ovo bi verovatno bio duel, za najviši plasman. Trenutno će to biti okršaj rivala iz sredine tabele, koji ove sezone igraju po principu toplo hladno. Znatno izmenjen sastav i jednih i drugih doprineli su da ova dva tima ove sezone ne spadaju u najuži krug favorita, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Široki je trenutno na sedmom mestu sa osam osvojenih bodova, a zanimljivo je da su ostvarili samo jednu pobedu i čak pet remija. Ono što je svakako obeležilo početak sezone u timu sa Pecare jesu nenadani problemi sa kadrom. Prvo je trener Toni Karačić smenjen, a nakon toga ekipu je napustio Mato Stanić. Ivan Ikić se teško povredio, dok je Alen Jurilj nezadovoljan statusom napustio klub i otišao u Sloveniju. Uprkos svemu, novi šef struke Jure Ivanković smatra da je njegov tim favorit.

„Željo je doveo nove, mlade igrače, ali su zadržali nosioce igre. U defanzivi imaju Kosorića i Vrhovca, u vezi Boju, a napred su Juričić i Mujezinović. Mi znamo odakle nam preti najveća opasnost, tako da ulazimo spremni. Na našem terenu smo favoriti i tako ćemo se i postaviti“, jasan mladi šef struke domaćina.

Sa druge strane Željezničar je u nizu od tri utakmice bez poraza, a u poslednjem kolu su na Grbavici remizirali sa Slobodom. Ono što je svakako Željin problem u dosadašnjem delu sezonu jesu upravo gostujuće utakmice, gde je osvojen svega jedan bod, što će svakako za golobrade Željine klince biti dodatna otežavajuća okolnost. Međutim, motiva im ne bi smelo manjkati, jer je atmosfera na stadionu Pecara prava fudbalska, kaže trener tima sa Grbavice Tomislav Ivković.

„Njihov stadion ima engleski ambijent i drago mi je što je tako. Moramo da odigramo utakmicu na najvišem nivou, kako bismo uzeli bodove. Mnogo toga zavisi od nas u ovom meču. Mi smo Željo i ići ćemo na pobedu“, istakao je Ivković koji neće moći računati na jednog od ponajboljih igrača, napadača Luku Juričića.

Zanimljivo je da je u poslednja dva međusobna susreta slavio Široki Brijeg i to oba puta na Grbavici, dok je poslednji duel na Pecari pripao Željezničaru.


BIH 1 – 8. KOLO

Petak

Velež - Sarajevo 1:1 (0:0)

/Brandao 49 - Šabanović 54/

Subota

Leotar - Zrinjski 0:1 (0:1)

/Juranović 27/

Radnik - Tuzla Siti 1:3 (1:1)

/Gogić 19 - Mehanović 22, 85, Mišić 64/

Sloboda - Borac 1:1 (1:0)

/Beganović 6 - Jovanović 56/

Nedelja

16.30: (1,80) Rudar Prijedor (3,30) Posušje (4,50)

21.00: (2,30) Široki Brijeg (3,05) Željezničar (3,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ŽeljezničarBiH 1FK ŽeljezničarRudar PrijedorPosušjeŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara