(©FK Partizan/Miroslav Todorović)
(©FK Partizan/Miroslav Todorović)

Dug vraćen sa kamatom: Partizanova deca raspucana protiv Šerifa za proleće u Evropi

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 19:58

Kvalitet ekipe Nenada Stojakovića došao do izražaja - 5:2

I pored poraza 0:2, fudbaleri Partizana do 19 godina ostavili su solidan utisak u Moldaviji pre 20 dana. A, večeras su u Beogradu, na stadionu u Humskoj ulici potvrdili da su kvalitetniji tim od Šerifa i s velikom kamatom vratili dug rivalu. Već na poluvremenu crno-beli su vodili 3:0, da bi na kraju bilo čak 5:2

Po dva gola postigli su Dušan Jovanović i Nemanja Trifunović, a jednom je precizan bio Bogdan Mirčetić. Pogađali su crno-beli dečaci u 24, 25, 34, 66. i 73. minutu. Gol kakve-takve nade za goste dao je Artjom Dijinari u 80. minutu. Ipak, prekasno za bilo kakvu dramu u finišu utakmice, čak i posle njegovog drugog pogotka koji je dao u nadoknadi.

Izabrane vesti

Ovom pobedom Partizan je prošao u šesnaestinu finala UEFA Lige mladih, tako da će Srbija posle eliminacije Crvene zvezde (koja je pratila prvi tim u grupnoj fazi) ipak imati svog predstavnika u najjačem klupskom takmičenju za juniore i na proleće. Još je rano baviti se prognozama žreba koji će biti održan na Svetog Nikolu, 19. decembra u Nionu, ali trenutno se zna da su među potencijalnim rivalima izabranika Nenada Stojakovića vršnjaci iz Kopenhagena, Atletiko Madrida, Fajenorda, RB Lajpciga, Porta i Barselone.

Mečevi naredne faze su 6. i 7. februara, a igra se po jedna utakmica. Ako ponove današnje izdanje, imaće crno-beli čemu da se nadaju i protiv rivala iz škola zvučnijih imena nego što je Šerifova. Pokazali su večeras Trifunović i Mirčetić zašto su bili pozivani u prvi tim, a posebna pažnja biće usmerena i ka tek 17-godišnjem Smederevcu Jovanoviću, koji je pre mesec i po dana potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom. Prošlog leta je bio najbolji igrač i strelac tradicionalnog Kupa prijateljstva na Zlatiboru. Golgetersku seriju nastavio je u Omladinskoj ligi Srbije, a precizan je bio i za pobedu crno-belih na prvoj prepreci u UEFA Ligi mladih, kada je njegovim golom u gostima savladan rumunska Univerzitatea iz Krajove, da bi potom u Beogradu bilo 4:0.

Partizan: Radulaški, Roganović, Dragojević (51. P. Petrović), Ćelić, Stjepanović, Janković, Ugrešić, Trifunović (75. M. Petrović), Alilović, Mirčetić, Jovanović.



tagovi

FK PartizanLiga šampiona mladih timova

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara