Stadion Kouto Pereira (©Reuters)
Stadion Kouto Pereira (©Reuters)

Duhovi naoružani samopouzdanjem, Domoroci naredna recka

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 22:35

Brazil 2: Operario PR u seriji dobrih izdanja dočekuju Guarani na neutralnom terenu u Kuritibi

Kada se plasirate u polufinale saveznog šampionata i potom startujete sezonu pobedom u gostima nad nacionalnim velikanom, onda znači da ste na dobrom putu. Operario PR je jedna od onih ekipa koje niko ne očekuje u borbi za promociju u najviši rang Brazila, a opet, slavljem na strani kod Vasko da Game na premijeri Gradski duhovi su pokazali da su u optimalnoj formi i da su trenutno na gornjoj granici sopstvenih mogućnosti. Kao takvi, neugodni su svima, pa i Guaraniju, koji im noćas gostuje u sklopu meča 2. kola drugoligaškog prvenstva zemlje Karioka (23.55).

Ovaj okršaj poslužiće Operariju da se pripremi za predstojeći prvi polufinalni sudar sa Londrinom kroz pet dana, u sklopu šampionata Paranaense, a odigraće ga na stadionu Kouto Pereira, u Kuritibi, jer njegov dom Hermano Kruger u Ponta Grosi prolazi kroz fazu sadnje novog travnjaka.

Izabrane vesti

23.55: (2,15) Operario (3,00) Guarani (3,50)

Operario stiže na meč naoružan samopouzdanjem posle pobede nad Vaskom od 2:0 na San Žanuariju. Ekipa trenera Mateusa Koste je u dobroj fazi, sa odličnom kampanjom u prvoj fazi Paranaensea, u kojoj se bori se za plasman u finale.

Guaraniju izazov u Kuritibi dolazi posle nerešenog rezultata 1:1 kod kuće sa Vitorijom u sklopu prve runde Serije B. Sada Domoroci traže ne samo prvi trijumf na takmičenju, već i prvi pod komandom trenera Danijela Pauliste, koji je preuzeo tim neposredno pre početka turnira i još radi na primeni svojih ideja i predloga za igru.

Kormilar domaćih Kosta moći će da računa na sastav koji je u subotu pobedio Moreplovce, ali je u razgovoru za medije istakao da bi mogao da odmori trojicu istrošenih igrača. Trener je napravio misteriju i nije otkrio o kojim adutima se radi, ne želeći da pre vremena otkriva karte. Izvesno je da neće koristiti Rafaela Bonfima, Pedra Kena i Klejtona zbog povreda.

U međuvremenu, Paulista će na raspolaganju imati Rodriga Andradea, koji je propustio debi zbog klauzule u ugovoru o pozajmici sa Vitorijom. Defanzivni vezni igrač zauzeće svoju poziciju u početnoj postavi, umesto Indija. Pored toga, napadač Lusao je regulisao papirologiju i putuje sa timom, i nova je opcija za Danijela Paulistu.

BRAZIL 2 - 2. KOLO

Utorak

23.55: (2,15) Operario (3,00) Guarani (3,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2Južna AmerikaGuarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara