Đukić: Dovodimo novog špica ako ode Ožegović! Nikolić nije klasična „devetka“

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.07.18. | 12:40

Marko Janković van konkurencije za revanš Partizana sa Rudarom

Posao je završen. Niti ima bojazni u Partizanu, niti gram nade u ekspediciji Rudara. Sve je jasno. Ostalo je samo da se plasman crno-belih u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope overi u revanšu (četvrtak, 20.30. TV Arenasport 1) koji bi osvajaču Kupa Srbije trebalo da ponudi odgovore na dileme veće od rezultatske.

Na primer, ko će da zameni Nemanju Nikolića, povređenog uoči duela u Nikšiću, projektovanog da odsustvuje mesec dana sa terena?
Posle prvih snimaka smo bili zabrinuti, činilo se da je teža povreda, ali detaljni pregledi su pokazali da nije. Očekujemo Nemanju u što kraćem roku, omogućava nam da igramo s dva špica ili s polušpicem. Videćemo da li ćemo protiv Pljevljaka menjati sistem“, zagonetan je Miroslav Đukić, pre šest dana odlučan da na teren pošalje igrače u formaciji 4-4-2.

Izabrane vesti

Šefu stručnog štaba Parnog valjak sužen je prostor za manevr odlaskom Leandrea Tavambe u Saudijsku Arabiju i neprijavljivanjem Đorđa Jovanovića za dvomeč prve eliminacione runde, što nameće pitanje da li će šansu u prvih 11, uz Rikarda Gomeša, dobiti Đorđe Ivanović ili Ognjen Ožegović. I šta će se desiti pod uslovom da se nekadašnji napadač Čukaričkog otisne u inostrnastvo.
„Nikolićeva povreda nam malo remeti planove, međutim, imamo mogućnost da igramo i sa polušpicem, da ne s dva napadača. Ukoliko ode Ožegović moramo to da nadomestimo još jednim centarforom, pošto smo videli da Nikolić nije klasična „devetka“, već igrač koji se najbolje snalazi između linija“.

Ožegović je posle premijerne godine u crno-belom dresu pao u drugi plan i viđen je za transfer.
„Ožegović nam je doneo dosta stvari. Bio je starter prošle sezone, odigrao veliki broj utakmica, zadovoljni smo njegovim učinkom. Ove takmičarske godine odigrali smo tek jedan meč, sa Rikardom i Nikolićem napred, a Ognjen je naš igrač i ozbiljno računamo na njega. Nije odigrao loše. Štaviše, ima iza sebe odlilčnu sezonu, s njim nema nikakvih problema, ali je Partizan veliki klub, sa dosta dobrih igrača, pa dolazi do rotacija“.

Biće ih i sutra, protiv Rudara, uz napomenu da je osim Nikolića van stroja još samo Marko Janković, zbog povrede nije trenirao nekoliko dana.
„Verovatno Janković neće igrati. Promena će biti. Ne velikih. Znamo da nas u narednih nekoliko sedmica očekuje veliki broj utakmica, putovanja i zamora, zbog čega su nam potrebne rotacije. A što se tiče motivacije posle 3:0 u Nikšiću, igramo na našem stadionu, predstavljamo se navijačima i momci će biti inspirisani da pokažu Partizan“.

Pojasnio je Miroslav Đukić šta može da se očekuje od njegovih izabranika, posle dovođenja četvorice novajlija (Enake, Valjente, Rikardo, Nikolić) i promocije još jednog izdanka sopstvene škole (Šehović).
Svaki igrač donosi nešto novo. Imamo identitet, hoćemo da budemo ekipa koja drži loptu, dominantna u posedu posedu, agresivna. Svaki igrač donosi nešto, tako i novajlije. Biće ozbiljan boljitak, očekujem ove sezone još bolji Partizan“.

U blisku budućnost nije zagledan, iako se sutra u Pavlodaru igra revanš između kazahstanskog Irtiša i litvanskog Trakaija (prvi meč 0:0), čiji će pobednik na megdan crno-belima.
Prvo da prođemo Rudar, pa ćemo razmišljati o sledećem koraku. Iz poštovanja prema Crnogorcima, ne bih da pričam o narednom protivniku. Vremena ima, a lakog rasporeda ne. Uverili smo se na Mundijalu da su popucali svi favoriti koji su to mislili.  Svaki meč će biti težak, lane smo se uverili da nikog nismo lako savladali. Ako je pristup dobar, može da se ispostavi kako protivnik nije težak, ali je poenta da se u svaku utakmicu uđe s dobrim stavom“, precizirao je Miroslav Đukić, šef stručnog štaba Partizana.

FOTO: Star sport


tagovi

Miroslav ĐukićOgnjen Ožegovićkvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara