©MN Press
©MN Press

Duljaj: Ovo je demonstracija sile! Da vidim da li bi sudija smeo ovako u drugim situacijama

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.04.24. | 21:45

„Ovo je problem kluba“, ljut je trener Partizana

Na nizbrdici je Parni valjak. Popeo se na Banovo brdo u nameri da skine tabu zvani Čukarički, a pao je u još veći bodovni minus u odnosu na Crvenu zvezdu i naredni večiti derbi čeka sedam koraka iza lidera na tabeli Mozzart Bet Superlige.

A to nije najgore što ga je snašlo u ulici Beogradskog bataljona, jer je ostao i bez Igora Duljaja za gostovanje na stadionu „Rajko Mitić“. Taj detalj inicirao je izliv nezadovoljstva Partizanovog trenera, četvrti put u sezoni kažnjenog žutim kartonom.

Izabrane vesti

„Smireno pričam, ne vode me emocije. Pre nego što mi je pokazan karton samo sam stao ispred Aleksandra Šćekića, nisam ulazio u teren. Nisam ni psovao, kao što je ranije jedan sudija napisao u izveštaju da sam mu psovao majku, iako to nije bila istina. Želeo je (Pavle Ilić, op. au) da demonstrira silu! Nisam ja bitan, jer iza mene stoji tradicija kluba osnovanog 1945. Ovo je, kao što neko reče, problem kluba, koji ne može da stane iza toga. On (sudija) je znao da imam tri žuta kartona. Taj gospodin mi je posle 20 minuta gostovanja u Ivanjici pokazao žuti i bilo je pitanje kad ću dobiti četvrti u sezoni. Žao mi je što se to desilo pred duel sa Zvezdom, nije mi to bila namera“, rekao je Duljaj.

U obrazloženju jednog od zapaženijih detalja derbija 30. kola Mozzart Bet Superlige osetio je potrebu da naglasi:

„Ovo je namera. Sport bi trebalo da bude nešto čisto, fer, a ne demonstracja sile i moći. To je bilo bez pardona. Želeo bih da vidim da li bi u nekim drugim sutucijama sudija to smeo da uradi“.

U ovom trenutku crno-beli ne znaju stepen povrede Aleksandra Jovanovića, koji je meč okončao u prvom delu, zbog posledice sudara sa Đorđem Ivanovićem.

Dobio je udarac u mišić i tražio je izmenu. To se desilo kad je sudija malo kasnije digao ofsajd, došlo je do kontakta, ali nije bilo namere“.

Još jednom je Partizan priredio Grobarima završnicu za pamćenje, samo što su ovoga puta utisci drugačiji, za razliku od pređašnjih pobeda sad je pretrpljen poraz u poslednjim trenucima.

Pobeda Čukaričkog je zaslužena. Videli smo dva različita poluvremena. U prvom kao da nismo bili dovoljno željni da dobijemo utakmicu, dok je u nastavku izgledalo malo drugačije. Domaćn je stao iza lopte, dozvolio nam da igramo, probali smo dugim loptama da dođemo do gola, to smo uspeli, a onda je iz naše prevelike želja da pobedimo Čukarički je postigao treći gol i zasluženo nas dobio“.

A zašto je želja izostala u ovoj fazi šampionata?

Nismo se bavili ko je dobio, a ko izgubio bodove, uvek gledamo samo nas. Morali smo jače u prvom delu. Ako su momci mogli u drugom, verovatno su mogli u prvom. Morala je da postoji veća energija. Uvek može bolje, ali moramo da se vratimo šta je potrebno da bismo bili stabilni, da bi sve bilo kako hoćemo. Da se vratimo kakve su bile pripreme, kad smo bili unapred otpisani, govorilo se Partizan nama renome kao nekad, a onda se do pre nekoliko kola pričalo kako se bori za titulu i ima dobre igrače. Nije dobro, a ni realno, da stalno menjamo mišljenje. Ovaj tim je u stvaranju i teško je uvek igrati na istom nivou. To najbolje znaju ljudi iz Čukaričkog, prošle godine imali su 20 bodova više od Partizana, a sad je drugačije“.

Preostalo je da se odigra još sedam kola u plej-ofu. Izvesno je da ni ove sezone neće biti titule za crno-bele, ali...

Moje ideja je od početka bila da se borimo za evropsku ulaznicu. Nikad nisam obećavao titulu, ne znači da sam odustao, već stalno pominjem da je osim plasmana u Evropu važno da Partizan ima ekipu, ako može da je zadrži na okupu još godinu ili dve, da se ti momci afirmišu. Ima Partizan na koga da se osloni, bez obzira da li će sutra neko drugi biti trenera. Ovim igračima je potrebno vreme i lakše bi im bilo da se razvijaju u klubovima gde rezultat nije imperativ“.

Možda je baš to jedan od razloga što Đorđe Ivanović nije do kraja pokazao potencijal na Topčiderksom brdu, ali na Banovom – blista. Opet je bio čovek odluke: pokrenuo je akciju za prvi, dao drugi i namestio treći gol.

Često se dešava da bivši igrači Partizana protiv nas budu najbolji. Njie Đole ni prvi, ni poslednji. Uvek je željan dokazivanja, naročito protiv nas, što je legitimno“, dodao je Igor Duljaj.

Sa ocenom Partizanovog saglasan je i trener Čukaričkog, Goran Stanić.

Mlađi igrači bi trebalo da se ugledaju na Ivanovića. Imao je prirodan motiv da se dokaže protiv kluba u koje je igrao. Njegova forma u poslednjim mečevima ide uzlaznom putanjom. Što se utakmice tiče, bila je odlična, sa pet golova. U prvom delu smo bili stabilniji, više puta ugrožavali gol, a znali smo da će Nikolićevim ulaskom gosti početi da nam prave probleme spuštanjem lopti u kazneni prostor. Kao što obično biva, 2:0 je najopasniji rezultat. Posle izjednačenja Paritzan se dodatno otvorio, što smo na kontru iskoristili i zato momcima čestitam na agresiji i želji“, zaključio je Stanić, uz napomenu da se napadač Milan Pavkov povredio na subotnjem treningu i da će pauzirati sedam dana.

Taman do početka plej-ofa.


tagovi

FK PartizanČukaričkiIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara