Igor Duljaj (foto: FK Partizan/Miroslav Todorović)
Igor Duljaj (foto: FK Partizan/Miroslav Todorović)

Duljaj: Samo moja krivica, nema ništa do igrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 20:14

Trener Partizana preuzeo odgovornost za poraz u Azerbejdžanu i slabo izdanje ekipe

Uspeo je Aleksandar Jovanović da odbrani penal dvadesetak minuta pre kraja i sačuva 0:0, ali ubrzo potom na semaforu je pisalo Sabah - Partizan 2:0. Poraženi crno-beli vraćaju se iz Azerbejdžana sa prvog megdana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Revanš je za nedelju dana u Beogradu, ali po viđenom večeras na dalekom gostovanju u Masaziru nedaleko od Bakua, biće teško Partizanovim fudbalerima da izbegnu eliminaciju sa međunarodne scene.

Izabrane vesti

Krivaca za slabu partiju je mnogo, ali Igor Duljaj je odgovornost preuzeo na sebe.

"Mora bolje! Ušli smo veoma loše u utakmicu i zasluženo su nas pobedili. Šutnuli smo samo nekoliko puta... Ovo je samo moja krivica, ono što treba reći ću večeras igračima", utučen je bio trener crno-belih prilikom davanja izjave za TV Arena Sport.

Objasnio je Duljaj da je Kalulua izveo iz igre u 55. minutu zbog lakše povrede, koja je dovodila u pitanje njegov nastup u večerašnjoj utakmici, a onda ponovio da sebe smatra isključivim krivcem za poraz.

"Problem je kako smo ušli, to je moja krivica. Nema ništa do igrača. Bolji odnos je rešenje za revanš", konstatovao je Duljaj.

U istom tonu je govorio i na konferenciji za medije.

"Vremena nema i to ne sme da bude izgovor. Apsolutno je moja krivica i odgovornost. Najlakše je prebaciti na igrače, ali to ne želim. Oni će sve odraditi drugačije u sledećoj utakmici, drugačije će izgledati".

Jasno je da crno-belima za pobedu koja donosi prolaz u narednu rundu treba totalna ofazniva od prvog minuta u revanšu.

"Mora tako. Drugačije ne može, moramo da napadnemo od prvog sudijskog zvižduka u Beogradu. Ne govorim to kroz emocije, već tako mora da bude", istakao je Duljaj.

Organizovani navijači Partizana, nezadovoljni radom klupskog rukovodstva, najavili su bojkot utakmica na stadionu u Humsmoj sve dok ne dođe do promena, ali ih trener crno-belih pozvao da, ipak, sledećeg četvrtka dođu na tribine.

"Verujem da će naši navijači doći da podrže tim, jer ovi momci su najvažniji. Biće sasvim drugačija utakmica, imaćemo bolju atmosferu... Treba da napravimo analizu, ali nema tu šta mnogo da se doda i oduzme, izgubili smo na svim poljima. Mlađi kolega mi je očitao lekciju i čestitam mu na tome", zakljućio je Duljaj.


tagovi

Kvalifikacije za Ligu konferencijeFK PartizanIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara