Dunajska Streda izdržala sat vremena sa Salcburgom, ali ovakvu odbranu Partizan mora da kazni

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 23:24

Ozbiljni defanzivni propusti obeležili današnji pripremni meč ekipe Antala Nemeta - 1:3

Partizan nema čega da se plaši, ali svakako mora da bude oprezan u okršajima sa Dunajskom Stredom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Slovački predstavnik je danas odigrao gotovo ravnopravnih sat vremena fudbala sa prvakom Austrije Salcburgom, ali je potom primio dva pogotka u samo četiri minuta i pretrpeo očekivan poraz - 1:3 (1:1).

Crno-bele mogu da raduju prilično naivne reakcije odbrane vicešampiona Slovačke. Prvi i drugi pogodak Salcburga bili su plod loših postavljanja poslednje linije ekipe Antala Nemeta. Doduše, u situaciji iz 12. minuta zablistao je brzi Noa Okafor, koji je jednim potezom izbacio svog čuvara, a onda sjajnim udarcem unutrašnjim delom kopačke pogodio suprotan ugao gola nemoćnog Martina Jedličke.

Izabrane vesti

Dunajka Streda jeste pokazala brojne defanzivne mane, ali isto tako i da je u stanju da kazni svaku protivničku grešku u njegovom kaznenom prostoru. To su Slovaci na delu prezentovali kod izjednačenja u 37. minutu, kada su odradili odličan presing pred protivničkim šesnaestercem, a onda kaznili katastrofalnu povratnu loptu mladog Luke Sučića. Do lopte je stigao Marko Divković, kojem nije bilo teško da sa ivice peterca matira protivničkog čuvara mreže.

Navala Salcburga je u 60. minutu uzbacila čitavu poslednju liniju Dunajske Strede iz ležišta. Za to su bili odgovorni Elijas Havel i Enok Mvepu, koji su svojim potezima omogućili Neneu Dorželesu da sa druge stative pogodi protivničku mrežu.

Sve je bilo rešeno u 64. minutu, kada je Mvepu gađao sa nekih 20 metara udaljenosti, lopta je pogodila nekog od neodlučih igrača iz bloka Dunajske Strede i prevarila rezervnog čuvara mrže Danijela Vešlinova.

Dunajska Streda 30. juna igra protiv Ferencvaroša, a onda je slede mečevi sa Haladašom, Vašašom i Ujpeštom. Prvi meč sa Partizanom zakazan je 22. jul u Beogradu, a revanš sedam dana kasnije u Slovačkoj.


tagovi

Dunajska StredaRed Bul SalcburgLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara