©Starsport
©Starsport

Dupla kruna na Marakani posle 14 godina! Borjan heroj dugo čekanog pehara Kupa

Vreme čitanja: 4min | uto. 25.05.21. | 21:57

Nakon 120 minuta bez golova I jako lošeg fudbala crveno-beli boljim izvođenjem penala došli do trofeja

Posle 14 godina dupla kruna stiže na Marakanu. Junak brojnih velikih uspeha Crvene zvezde poslednjih godina, Milan Borjan, ponovo je zablistao, u penal seriji je skinuo dva poslednja jedanaesterca igračima Partizana i svom klubu doneo trofej Kupa Srbije kojeg dugog nije bilo u trofejnoj sali crveno-belih. Posle 120 minuta otužnog fudbala, utisak je da odavno nije bio gori, Borjan je iskoračio ispred svog tima i poneo epitet junaka utakmice - 0:0, penalima 4:3.

Blistava je sezona za Zvezdu, nova titula prvaka Srbije, odličan nastup na evropskoj sceni i kao kruna je stigao Kup. Dejan Stanković je uspeo u prvoj celoj, samostalnoj sezoni, da ostvari ono što brojni njegovi prethodnici nisu.

Izabrane vesti

Partizan je odigrao slabu utakmicu, ništa bolju nije odigrao ni pobednik, ali crno-belih se očekivalo da pokažu više, jer su oni igrali za spas sezone, za šansu da lošu sezonu na dva fronta poprave uspehom na trećem. Kada se podvuče crta, Partizan nema čime da se pohvali za ovu takmičarsku godinu.

gallery

Svaki novi susret večitih rivala sve je veće razočaranje, sve je manje sadržajan, sve više liči na meč dva školska odeljenja nižih razreda u kojima igrači ne vladaju savršeno loptom. Premalo kreativnosti, premalo akcija za aplauze, a pogotovo kada je Kup u pitanju odavno nismo videli utakmicu ova dva kluba sa bar dva gola.

Želja se ne može osporiti, ali su igrači oba tima od prvog minuta delovali kao izduvan balon. Nije bilo presinga, trčanja u visokom ritmu, mnogo se grešilo u dodavanjima, a kontre su bile dosta sporije nego obično. Koliko god se trudili, kraj je sezone i zamor materijala je bio primetan. Jedino je na visini I ovog puta bila “tuča”, mali milion faulova, toliko da su sudiji Jovanoviću počeli da se pričinjavaju i neki kojih nije bilo.

Zvezda je bolje otvorila meč, odmah je imala priliku preko Falčinelija, kojem ovaj možda i poslednji meč u dresu Zvezde baš nije bio taličan. Imao je odličnu šansu I u 24. minutu, pa još jednu, kolosalnu, pokušaj petom pred kraj poluvremena sa tri metra od gola, ali ni tada nije bio precizan. U očaju se hvatao za glavu, lupao o zemlju, pitajući se šta bi trebalo da uradi danas da bi postigao gol.

Katai je najviše pravio problem Partizanu, međutim te dve-tri najbolje prilike stvorene su preko desne strane, kada je Gajić slao centaršuteve na peterac.

Partizan se ponovo orijentisao na kontre, ali bez Takume Asana to je 30 odsto slabiji tim. Sporiji tim. Manje opasni tim. U pozicionoj igri crno-beli gotovo da nisu ništa mogli, Marković i Jojić su gubili duele, ali jedna sjajna kombinacija iz auta mogla je da donese vođstvo Partizanu, kada je Marković proigrao Jovića, a mladi fudbaler nije lepo zahvatio loptu da bi je poslao u gol.

Osim toga imao je Stanojevićev tim jedan dobar pokušaj Jojića van šesnaesterca, koji je Borjan ukrotio i još jednu dobru priliku Jovića, koja je završila kraj gola.

Najbolji period utakmice je bio dvadeset minuta između 60. i 80. kada se I Partizan otvorio i počeo da igra, da pasovima po zemlji dolazi do šesnaesterca Crvene zvezde. No, najbolje prilike imali su crveno-beli preko Milunovića, koji je glavom posle kornera šutirao pravo u Stojkovića, a koji minut kasnije je Falčineli pogodio na gol-liniji ceo blok igrača. Talija definitivno nije bila na njegovoj strani.

Produžeci su doneli veliku ofanzivu Partizana, iz koje se rodila jedna velika šansa, za Šćekića kada je kiksirao Borjan, ali je Gobeljić zaustavio loptu pre nego što je prešla liniju.

Kod penala smo videli nešto što do sada nismo, da se igrači dva tima potuku usred serije, nakon trećeg penala. I da Stojković dobije drugi žuti karton, ali je ostao da brani penale do kraja.

Prekid je lošije pao Partizanu: Borjan je pročitao katastrofalnog Jojića, a onda i golobradog Štulića i krenulo je slavlje crveno-belih. Doduše, uz jedan okršaj igrača dva tima I razvlačenje po terenu prvo...

FINALE KUPA SRBIJE

Crvena zvezda - Partizan 0:0, penalima 4:3

Stadion Rajko Mitić

Bez prisustva publike

Sudija: Srđan Jovanović

Žuti kartoni: Ben, Gobeljić (Crvena zvezda), L. Marković, Zdjelar, Miljković, Stojković, Stanojević (Partizan)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić (72. Gobeljić), Milunović, Pankov, Rodić – Sanogo, Ben (101. Krstović), Ivanić (91. Degenek), Kanga (66. Nikolić), Katai (72. Srnić) – Falčineli (91. Vukanović)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković (46. Ostojić), Vujačić, Urošević (111. Živković) – Zdjelar (106. Stevanović), Šćekić – L. Marković (72. Lutovac), Jojić, Jović (72. Natho) – Holender (88. Štulić)


tagovi

Aleksandar StanojevićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara