©AFP
©AFP

Dupla kruna sve bliža: Bajer za dva meseca može do istog broja trofeja kao u prethodnih 120 godina

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 22:44

Leverkuzen se pobedom nad Dizeldorfom (4:0) plasirao u finale Kupa Nemačke

Sa 13 bodova prednosti u odnosu na Bajern fudbaleri Bajer Leverkuzena su od strane fudbalske javnosti već proglašeni za novog šampiona Bundselige. Naširoko zastupljeni stav potkrepila je i nauka koja je Bavarcima ostavila samo 0,3% šansi da u poslednjih sedam kola režiraju senzaciju i spreče Farmaceute da se popnu na tron sanjan od osnivanja 1904. godine, a kako stoje stvari, tim Ćabija Alonsa bi istorijsku sezonu vrlo lako mogao da završi i sa duplom krunom u posedu.

Na putu do tog cilja Leverkuzen je večeras napravio novi korak, pretposlednji kada su u pitanju izazovi u Kupu Nemačke, pošto je na svom terenu nemilosrdno savladao Dizeldorf (4:0) i zakazao finale u Berlinu protiv Kajzerslauterna. Uspeo je lider Bundeslige da opravda epitet favorita protiv predstavnika Cvajte i da rutinski napravi novi u nizu koraka u okviru kupa, te će tačku na sezonu staviti 25. maja u prestonici, protiv još jednog člana drugoligaškog takmičenja.

Izabrane vesti

Ukoliko se proračuni programa, ali i očekivanja javnosti kada je u pitanju rasplet u Bundesligi ispostave kao tačni, susret na Olimpijskom stadionu predstavljaće priliku da Bajer upotpuni sezonu duplom krunom i sa dva trofeja u naredna dva meseca udvostruči broj priznanja u klupskim vitrinama (mada su u konkurenciji i za treće odličje, u Ligi Evrpe, gde ih međutim očekuje znatno zahtevniji posao).

Danas, deo trofejne sale Farmaceuta su samo pehar UEFA kupa iz sezone 1987/88 i pehar iz kupa Nemačke 1992/93, međutim posle 31 godine posta, dva priznanja su na dohvat ruke ekipi iz Leverkuzena.

Večerašnji korak najavio je Džeremi Frimpong golom već u 7. minutu, dok su uzdrmanog protivnika dokrajčili Amin Adli i Florijan Vric u tandemu. Prvo je Nemac proigrao Marokanca u 20. minutu za 2:0, dok su 15 minuta kasnije akteri zamenili uloge i prektično ugasili poslednje nade Dizeldorfa.

I pre odlaskana odmor pitanje finalsite je bilo rešeno, te je nastavak susreta protekao bez rezultatske neizvesnosti, a osim gola Vrica iz penala u 60. minutu vredan pomena je i povratak Viktora Bonifejsa koji je zabeležio prve minute od 20. decembra i susreta protiv Bohuma.

Nigerijski napadač koji je briljirao tokom jeseni vratio se posle povrede i izmamio ovacije, te će ekipa Ćabija alonsa biti još jača u završnici borbi na tri fronta.

Iz perspektive večinske fudbalske javnosti, Bajer je već viđen na dva pobednička podijuma, ali bi sezonu koja će svakako ostati upisana kao istorijska mogla čak daukrasi i tripleta jer su Farmaceuti konkurentni u u ligi Evrope gde ih očekuje dvomeč sa Vest Hemom u okviru četvrtfinala.


tagovi

Bajer LeverkuzenKup NemačkeDizeldorf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara