(©AFP)
(©AFP)

Dušan Tadić - Fenerov vodič za izlazak iz krize (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 19:02

Dva gola srpskog asa u preokretu protiv Karagumruka – 2:1

Pretilo je da postane epidemija. Da Fener posle serije od 18 vezanih pobeda uđe sada u negativnu seriju, niz mečeva bez trijumfa. Bilo ih je tri na dva fronta, a uz to su žuto-plavi gubili na poluvremenu kod kuće od Karagumruka. No, kada je bilo najbitnije, pojavio se – Dušan Tadić.

Kapiten reprezentacije Srbije i glavni kreativac Fenerbahče je iskoračio i sa dva gola – jedan je bio iz penala – vratio je plavo-žuti brod na pravi kurs. Velikan iz Istanbula je dobio meč protiv Karagumruka i ostao na prvom mestu ispred Galatasaraja – 2:1.

Izabrane vesti

Svaka serija ima svoj kraj, pa tako i pobednička Fenerbahčea. Ali niko nije očekivao da će tim koji je tako impresivno izgledao do kraja oktobra, početi da kleca u novembru. Poraz od Trabzona kod kuće u prvenstvu, pa od Ludogoreca u Ligi konferencije i na kraju samo remi sa Adanom u ligi, doveli su tim Ismaila Kartala u situaciju da mu se Galatasaraj nakači na vrat. Još jedan kiks značio bi i prepuštanje liderske pozicije večitom rivalu.

Bio bi to težak udarac za navijače Fenera, pošto već punu deceniju čekaju da šampionski pehar ponovo pređe na azijsku stranu Bosfora. Pa, još kada je Keles u 39. minutu uspeo da pronađe put lopti do mreže i to kroz noge Kadiogluu na samoj gol-crti, navijači domaćeg tima došli su na ivicu srčanih udara.

Sreća je da je Fener došao do penala samo što je počelo drugo poluvreme. Tadić je preuzeo odgovornost i pogodio – 1:1. Zanimljivo je da je do preokreta došlo iz kontre. Iako je remi rezultat kojim bi Karagumruk bio sasvim zadovoljan. Povukla je, ipak, lopta goste u napad i to ih je skupo koštalo. Brzometno su žuto-plavi došli do šesnaesterca rivala, a Šimanski je video Tadića, koji je sam kao duh stajao na petercu i iz prve lako prosledio fudbal u mrežu za vođstvo tima iz Istanbula.

A, samo tri minuta ranije tražili su penal igrači Karagumruka zbog ruke u kaznenom prostoru Fenera. Iako je očigledno bilo da je lopta pogodila Akajdina, kojem ruka čak nije bila ni uz telo, iz VAR sobe je stigao signal da nema ništa od toga.

Do kraja meča Fenerbahče je kontrolisao sva dešavanja na terenu, imao je dve dobre šanse da poveća vođstvo, koje nije uspeo da iskoristi. Tadić je bio na terenu do 88. minuta, kada ga je zamenio Džošua King.


TURSKA 1 – 13. KOLO

Subota

Istanbul – Hataj 2:1 (1:0)

/Loshaj 26, Mamadu 78 - Dadašov 48pen/

Gazijantep - Kasimpaša 0:1 (0:1)

/Alper 45+4/

Konja - Kasimpaša 2:0 (0:0)

/Cikaleši 65, Giljerme 77/

Galatasaraj - Alanja 4:0 (2:0)

/Ikardi 37, Mertens 45, 59, Zaha 70/

Nedelja

Kajzeri - Adana Demir 1:1 (0:1)

/Boa Morte 73 - Erdogan 45/

Antalija - Rize 0:0

Samsun - Bešiktaš 1:2 (1:1)

/Muandilmađi 25 - Tošun 17, Koli 84/

Fenerbahče - Karagumruk 2:1 (0:1)

/Tadić 48p, 58 - Keleš 39/

Ponedeljak

18.00: (1,85) Bašakšehir (3,50) Pendik (4,40)

18.00: (3,50) Sivas (3,45) Trabzon (2,10)

***kvote su podložne promenama


 



tagovi

KaragumrukFenerbahčeDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara