Dušan Vlahović (©reuters)
Dušan Vlahović (©reuters)

Dušan Vlahović i Fjorentina – nije problem plata, već otkupna klauzula

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 21:15

Još se čeka na potpis srpskog napadača

Status Dušana Vlahovića pretvorila se u pravu sagu. Mesecima unazad vrte se jedne, iste priče oko novog ugovora najboljeg strelca Fjorentine u prošloj sezoni i pravog otkrovenja Serije A, ali se nije daleko odmaklo u pregovorima klupskih čelnika sa agentima srpskog napadača.

Prvi operativac Viole Džo Barone nedavno je izjavio da je za “ples potrebno dvoje“ na pitanje o novom ugovoru za Vlahovića, koji je ubrzo na pitanje navijača uzvratio da će “potpisati novi ugovor kada bude dobio ponudu“, što dosta govori o nedostatku komunikacije.

Izabrane vesti

Sreda, 20.15: (1,50) Jang Bojs (4,10) Slovan Bratislava (7,00)

Italijanski mediji danas pišu da su dve strane na istim talasnim dužinama kada je u pitanju produžetak saradnje, samo što problem nije u finansijskom momentu, već u otkupnoj klauzuli. Naime, Fjorentina je spremna da Vlahoviću ponudi traženu platu od 3.000.000 evra, što je značajna povišica u odnosu na dosadašnjih 800.000 evra.

Sada ostaje da se reši pitanje otkupne klauzule. Stvar je u tome da navodno Vlahovićevi zastupnici ne žele da u ugovoru bude bilo kakve klauzule, koja bi opet s druge strane Fjorentini dala određenu sigurnost od klubova koji mesecima obleću. Vlahovićeva cena je drastično skočila od momenta kada je počeo da rešeta mreže i poslednje se pričalo o obeštećenju od 60.000.000 evra.

Viola jasno želi da otkupna klauzula bude još viša kako bi se osigurala da će za svoj biser dobiti pravu cenu, ali navodno postoji optimizam da će dve strane uspeti da se nađu oko konačnog rešenja kako bi srpski centarfor nastavio svoj dalji razvoj u Toskani, samo će na potpis morati još malo da se pričeka.

Za Vlahovića su se povezivali Juventus, Milan, Roma, Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Totenhem... Ali i dalje se ništa nije konkretno dogodilo.



tagovi

Dušan Vlahovićletnji prelazni rok 2021Fjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara