TSC krenuo prema očekivanjima (©Starsport)
TSC krenuo prema očekivanjima (©Starsport)

Duža klupa odmah dala efekat, trojica rezervista donela pobedu Topolčanima

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 09:36

Ćirković, Rakonjac i Kuveljić strelci u pobedi TSC-a u Nišu protiv Radničkog- 0:3.

Nije bilo boljeg načina da tim iz Bačke Topole uhvati zalet za Bragu. Uoči gostovanja portugalskom klubu, ostvarena je ubedljiva pobeda protiv Radničkog u Nišu. Iako je delovalo da će meč biti neizvestan, rezultat je na kraju bio daleko iznad očekivanja. Slavlje Topolčana, koji su na taj način preslikali trijumf iz prošle sezone, gde su na jugu Srbije takođe slavili identičnim rezultatom (3:0).

Više je razloga za radost u taboru učesnika kvalifikacija za Lige šampiona, povezana su dva pozitivna rezultata, ostvarena pobeda na teškom gostovanju, a ono što najviše može da raduje šefa struke Žarka Lazetića je činjenica da su sva tri pogotka postigli igrači koji su ušli sa klupe.

Izabrane vesti

Poznato je da je u svojoj istorijskoj sezoni TSC koristio manji broj igrača, te se dešavalo da u toku utakmice vidimo samo jednu izmenu. Svesni su Topolčani da će ova takmičarska godina biti mnogo teža, prvenstveno jer su otvorili još jedan front, teži možda od dva domaća, ali i onaj sa većim užitkom. Nije mala stvar za klub iz tako malenog mesta da igra Ligu šampiona i da se nađe u grupnoj fazi barem Lige Evrope. Pošto ceo taj doživljaj donosi veći broj utakmica, nisu ljudi u klubu sedeli skrštenih ruku. Bilo je preko leta odlazaka, tim su napustili Petar Ratkov i Luka Ilić, a dovedeno je čak 11 novih fudbalera. Naglašavao je i Lazetić da je neophodno da za svaku poziciju konkurišu barem dvojica igrača.

Već na startu sezone se vidi plod onoga što je urađeno tokom leta. Čak je i prva utakmica protiv Partizana dala slične naznake. Nemanja Stojić je bio junak jer je doneo bod svom timu golom duboko u nadoknadi. Njegovog pogotka ne bi bilo bez Martina Mirčveskog, a makedonski napadač je priliku dobio u drugom poluvremenu navedenog duela. Utakmica u Nišu je najbolje pokazatelj zašto je dobro imati dužu klupu. Opredelio se Lazetić ponovo za napadački tandem Pantović Jovanović koji nije uspeo da savlada bedem ispred gola Nišlija. Golovi su došli onog momenta kada je mladi strateg pojačao ofanzivu uvođenjem rezervista.

Led je probio Aleksandar Ćirković, nekadašnji fudbaler Voždovca je na poluvremenu zamenio Josipa Ćalušića. Njegov prvenac u dresu Topolčana. Marko Rakonjac je doveden kao alternativna opcija u napadu, a kako mu leži uloga drugog napadača videlo se i u Crvenoj zvezdi. Crnogorski internacionalac je posle svega dvadesetak minuta na terenu takođe upisao pogodak broj jedan za svoj novi tim. Šlag na tortu, bomba Nikole Kuveljića, i kuriozitet da je i njemu to bio prvi pogodak za TSC.

Broj tri je ispao srećan za Topolčane. Tri izmene, tri pogotka, tri prevenca, tri boda, ali i prvo mesto na tabeli, barem do vikenda.

 


tagovi

Nikola KuveljićAleksandar ĆirkovićMarko RakonjacTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara