Ilustracija (©Starsport)
Ilustracija (©Starsport)

Dva kola do plej-ofa: TSC se pita ko će biti četvrti

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 08:19

Napredak tri boda od osmog mesta

Ostalo je još 180 minuta do podele tabele Mozzart Bet Superlige na plej-of i plej-aut zonu, a neke stvari su već poznate, dok će se oko nekih, izgleda, voditi bitka do poslednjeg minuta.

Crvena zvezda ima četiri boda više od Partizana, tako da se još ne zna ko će kao prvoplasirani ući u doigravanje. Crno-beli imaju bolji međusobni skor (2:1, 2:2), tako da je crveno-belima potrebna još jedna pobeda da bi osvojili pol-poziciju, samim tim i prednost da se poslednji prvenstveni derbi igra na njihovom stadionu.

Izabrane vesti

Sigurno je da će TSC kao trećeplasirani ući u plej-of, a direktno od njega će zavisiti kakav će mu biti redosled iza leđa, jer će u naredna dva kola igrati kod kuće protiv Čukaričkog i u gostima protiv Vojvodine.

U ovom momentu Čukarički, Vojvodina i Radnički Kragujevac su bodovno poravnati, a poredak je baš onakav kakav je i odraz njihovih međusobnih susreta. U tom trouglu Čukarički ima osam bodova (dve pobede nad Radničkim, dva remija sa Vojvodinom), Novosađani imaju pet bodova (pobeda i poraz protiv Radničkog i dva remija sa Čukaričkim), dok Kragujevčani imaju tri boda (pobeda nad Vojvodinom i tri poraza od Lala i Brđana).

Čukarički, ipak, ima najteži raspored, jer će u narednih 180 minuta igrati sa TSC-om na strani i sa Partizanom kod kuće. Vojvodinu čekaju duel sa Železničarom u Pančevu i sa TSC-om na “Karađorđu”, dok na papiru najlakši posao ima Radnički, jer će igrati kod kuće sa Spartakom i na strani sa Voždovcem i u ta dva duela ulazi kao apsolutni favorit.

Mladost je na sedmom mestu i može da ode i gore i dole. Ima četiri boda manje od tri kluba iznad sebe, ali i samo dva više od Napretka. U teoriji gledano, Lučanci još nisu osigurali plej-of, mada u realnosti teško da mogu da se spuste ispod osme pozicije. Ekipa Tomislava Sivića u naredna dva kola ići će u Ivanjicu, a onda će dočekati IMT.

Napredak drži sve u svojim rukama kada je plej-of u pitanju. Kruševljani po tabeli imaju tri boda više od Novog Pazara, ali suštinski – "tri i po". Zato što su bolji u međusobnim susretima, te ako bi ova dva kluba završila bodovno izjednačena, Napredak bi imao prednost. Tako da su tri boda u narednih 180 minuta dovoljna timu Vladimira Gaćinovića da obezbedi mesto u plej-ofu. Prva “meč lopta” biće mu protiv IMT-a u Beogradu sad za vikend. Ali, ako Novi Pazar izgubi od Partizana, onda će svakako borba biti završena.

Novi Pazar, dakle, ne kontroliše svoju sudbinu, pa bi moglo da se desi da mu ni obe pobede u poslednja dva kola, protiv Partizana u Beogradu i Kragujevčana na svom terenu, ne budu dovoljne za plej-of.

Što se tiče donjeg doma, tu je sve poznato, osim ko će kao devetoplasirani ući u plej-aut, a najveće su šanse da će to biti Novi Pazar. Dok Radnik polako pakuje kofere za selidbu u niži rang posle sedam godina provedenih u eliti, vodiće se žestoka borba oko toga ko će mu se pridružiti, a ko me slamku spasa tražiti kroz baraž sa prvoligašima.

29. KOLO

Železničar – Vojvodina

Radnik – Crvena zvezda

IMT – Napredak

Javor – Mladost

Radnički Kragujevac – Spartak

Radnički Niš – Voždovac

Partizan – Novi Pazar

TSC – Čukarički

30. KOLO

Vojvodina – TSC

Čukarički – Partizan

Novi Pazar – Radnički Niš

Voždovac – Radnički Kragujevac

Spartak – Javor

Mladost – IMT

Napredak – Radnik

Crvena zvezda - Železničar


 


tagovi

FK Crvena zvezdaFK PartizanTSC Bačka TopolaČukaričkiFK VojvodinaRadnički KragujevacMladost LučaniFK Novi PazarIMTNapredak KruševacRadnički NišRadnikFK ŽelezničarSpartak Zlatibor vodaJavorfk voždovacMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara