Fudbaleri Makabija iz Tel Aviva (Foto: AFP)
Fudbaleri Makabija iz Tel Aviva (Foto: AFP)

Dva Makabija u borbi za prvog pratioca imenjaka iz Haife

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 11:23

Branilac titule izraelskog prvenstva gostuje najprijatnijem iznenađenju sezone u poslednjem meču 14. kola (19.45)

Makabi Haifa je rešen da se ove sezone konačno popne na tron izraelskog fudbala i prekine devetogodišnji post. Popularna Zelena lokomotiva ima 34 poena, odnosno 11 više od imenjaka iz Petah Tikve i Tel Aviva, koji će se danas u poslednjem meču 14. kola boriti za titulu prvog pratioca tima iz Haife (19.45).

Domaćin u dosadašnjem delu sezone predstavlja najprijatnije iznenađenje prvenstva. Tim iz Petah Tikve je prethodne sezone obezbedio promociju u viši rang, a već sada se nalazi u gornjem delu tabele, bodovno poravnat sa današnjim rivalom, kojem gleda u leđa samo zbog slabije gol-razlike. Čvrstva odbrana i igra na mali broj golova glavno su oružje ekipe Luzona Gaja. Makabi Petah Tivka je uz Kirjat Šmonu primila najmanje golova u prvenstvu, tek deset, ali nije ni preterano efikasna, pošto je samo pet timova postiglo manje golova od nje.

Izabrane vesti

Gost iz Tel Aviva, koji u špicu napada predvodi srpski fudbaler Aleksandar Pešić, slovi za drugi najefikasniji tim prvenstva sa 24 pogotka, od kojih su četiri delo bivšeg igrača Crvene zvezde. Zbog obaveza u Ligi Evrope, aktuelni šampion je nešto slabije krenuo u odbranu titule, ali se vremenom konsolidovao. Na poslednjih pet mečeva u 2020. godini nije doživeo poraz, na prethodne tri uspeo je da sačuva mrežu, a u Petah Tikvi tražiće treću uzastopnu pobedu u šampionatu.

Večerašnji duel biće prilika za branioca titule da se revanšira imenjaku za poraz u uvodnom kolu prvenstva. Tada je tim iz Petah Tikve slavio 2:1, što mu je bio tek drugi trijumf u poslednjih 15 međusobnih susreta u svim takmičenjima. U tom periodu deset je pripalo ekipi iz Tel Aviva, dok su tri završena nerešenim rezultatom.

IZRAEL 1 - 14. KOLO

Ponedeljak

19.45: (5,40) Makabi Petah Tikva (3,60) Makabi Tel Aviv (1,60)



tagovi

Izrael 1Makabi Petah TikvaMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara