Šehović (© MN Press)
Šehović (© MN Press)

Dva Partizanova zadatka u Kruševcu: Iskoristiti kiks Zvezde i promovisati Šehovića u startera posle 1359 dana

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.02.23. | 09:44

Crno-beli bez Uroševića i Traorea na prolećnoj premijeri

Tabelarno, Crvena zvezda je uvećala prednosti. Suštinski, izgubila je dva boda. Zato je pred Partizanom neočekivana šansa da odmah, već posle prvog kola u 2023. smanji zaostatak za liderom Mozzart Bet Superlige i trku za naslovom učini zanimljivijom nego što se činilo pred kraj prošle godine kad je sa nekoliko kikseva usporio i dozvolio večitom rivalu da se odlepi.

Kako crveno-beli retko, maltene kao Halejeva kometa, gube bodove u ovdašnjem prvenstvu, gostovanje u Kruševcu preko noći je postalo izazovnije za Parni valjak, koji ovakve poklone komšija ne bi smeo da odbija. Navijači bi rekli „bilo kako“, makar i 1:0, po teškom terenu i hladnoći koja se uvlači u kosti, niko se za nekoliko meseci ne bi sećao kako je to Partizan pobedio Napredak (14.30, TV Arena Premium 1), međutim, svi bi, u slučaju još jednom propusta, zapamtili svaki drugi rezultat osim pobede.

Izabrane vesti

Sastav Gordana Petrića jeste pod pritiskom, mada je jesenas dokazao da se bolje snalazi na gostovanjima nego u Humskoj. Koliko god to bilo suprotno logici. U dva od početna tri meča na strani ispuštao je bodove (u Nišu 3:3, u Novom Pazaru 0:1) za vreme trenerskog mandata Ilije Stolice, da bi sa Petrićem vezao pet slavlja van Humske i to mu je takođe adut uoči duela sa Čarapanima.

Motiv da se priđe Zvezdi i mini tradicija učinka u gostima na jednoj, a kadrovski problemi na drugoj strani. Zbog lakše povrede Petrić ne može da računa na Hamidua Traorea, novajlija iz Kolumbije Aleks Kolorado je odradio tek nekoliko treninga sa ekipom i plan je da se publici predstavi u subotu protiv novosadske Mladosti, dok je Slobodan Urošević posle čak 35 spojenih utakmica morati na prinudnu pauzu zbog žutih kartona. Interesantno, taj dugački niz tokom kojeg je neprestano igrao počeo je u završnici minule sezone, a poslednja utakmica koju je propustio bila je baš sa Napretkom.

Uroševića će na poziciji levog beka odmeniti Zlatan Šehović pred kojim je svojevrsan izazov. Prvi put posle 1389 dana (još od gostovanja novosadskom Proleteru maja 2019) diplomac Partizanove akademije biće starter u crno-belom dresu. U međuvremenu jeste imao kontinuitet u Izraelu, ali otkako se vratio na Topčidersko brdu bio je rezervista, sa povremenim epizodnim ulogama.

Kao što je pred Partizanom zadatak da prednost Crvene zvezde učini jednocifrenom, tako bi i Šehović trebalo da pokaže da je u stanju da odgovori zadacima najpre u odbrani. Istovremeno da se iskupi u očima Grobara za kiks na Čairu, mada za njega i nije toliko kriv, koliko je stručni štab procenio da levi bek može da dejstvuje desnom stranom. A opet, zna Zlatan da iako i pogreši neće leteti glave, jer će svakako početi i duel sa Šerifom u Moldaviji, jer je Urošević sankcionisan i za prvi meč baraža u Ligi konferencije. Otud momak iz „klase 2000“ može da se opusti i ponudi ono što je nagovestio kad je proiključen prvom timu kod Zorana Bate Mirkovića.

Meč će imati dodatnu vrednost u svetlu podsećanja da je upravo Napredak minulog proleća ukočio Valjak (tad u Humskoj 0:0) što se ispostavilo ključnim za rešavanje prvenstvene trke. U ovoj je kraj daleko, ali je jasno da crno-beli ne smeju da kiksnu. Gledajući učinak, ne bi trebalo, posle uvodnih zastajkivanja u Nišu i Novom Pazaru vezali su šest trijumfa u prvenstvu van svog stadiona i na tim utakmicama dali 16 golova. Prosečno, više od tri po meču.

--------------------------------------------------

NAPREDAK – PARTIZAN, 14.30 (TV Arena Premium 1)

Kruševac

Stadion Mladosti

Sudija: Milan Mitić

Projektovani sastavi

Napredak: Petrić – Jovanović, Kerkez, Đeković, Vukajlović – Putinčanin, Krstić – Rosiup, Knežević, Bastajić – Šarić. Trener: Dušan Đorđević.

Partizan: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Šehović – Belić, Andrade – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

Radnički - Voždovac 0:1 (0:1)

/Pantović 31 pen/

Radnički Niš - Mladost Lučani 2:1 (0:1)

/Pejović 46, Škrbić 90+1 - Jojić 40/

Crvena zvezda - Vojvodina 1:1 (1:1)

/Katai 28 - Kabić 25/

Spartak - Čukarički 1:3 (0:1)

/Hrstić 74 - Adžić 16p, Lučić 83, Tomović 90+3/

Nedelja

14.30 (10,00) Napredak (4,70) Partizan (1,35)

16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)

18.30 (2,40) Mladost GAT (3,10) Javor (3,20)



tagovi

Zlatan ŠehovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara