Dvajt Jork (©Reuters)
Dvajt Jork (©Reuters)

Dvajt Jork ušao u trenerske vode, preuzeo sidnejski Mekartur

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 17:20

Proslavljeni as Mančester Junajteda potpisao dvogodišnji ugovor sa najmlađim članom australijske A-lige

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Veliko fudbalsko ime se vratilo u Australiju. Dvajt Jork, proslavljeni golgeter Mančester Junajteda i Aston Vile, prihvatio se svog prvog trenerskog posla u sidnejskom Mekarturu.

Izabrane vesti

Jork je potpisao dvogodišnji ugovor sa najmlađim članom A-lige i na klupi će naslediti prvog trenera u istoriji kluba Antu Miličića, koji se zbog porodičnih razloga vratio u Hrvatsku.

Nekadašnji reprezentativac Trinidada i Tobaga nije novo lice u australijskom fudbalu. Na zalasku karijere, u sezoni 2005/06. branio je boje Sidneja. U toj premijernoj sezoni A-lige Sidnej je osvojio titulu šampiona, a Jork je dao značajan doprinos sa sedam postignutih golova.

"Nakon što sam igrao u inauguralnoj sezoni A-lige, nastavio sam da pratim takmičenje i dobro znam kakvi su zahtevi i potrebe u australijskom fudbalu, ali i kakva su očekivanja navijača. Radujem se što ću biti uprilici da dam pozitivan doprinos i pomognem u unapređivanju fudbala u Australiji na svim nivoima. Ali, moj glavni fokus će biti Bikovi. Želim da Mekarturu donesem uspeh i stil igre koji me je definisao kao igrača", obećao je Jork atraktivnu i napadačku igru u narednoj sezoni.

Ali, neće mu biti nimalo lako da sprovede ove reči u dela, jer preuzima ekipu Mekartura u trenutku kada je odigrala ispodprosečnu sezonu, zauzela sedmo mesto i nije se dokopala plej-ofa. Trenutna ekipa je evidentno limitirana i prvi zadatak uprave kluba biće da rekonstruiše tim po želji novog trenera.

Dvajt Jork će pre nego što počne da vodi ekipu Mekartura imati vatreno krštenje na klupi Ol Star tima A-lige, u duelu protiv Barselone. Španski gigant prvi put dolazi u Australiju početkom iduće sedmice, a 25. maja će odigrati revijalnu utakmicu sa izabranom selekcijom A-lige, pod Jorkovom komandom.

Nekadašnji golgeter je u bogatoj igračkoj karijeri branio boje Aston Vile, Mančester Junajteda, Blekburna, Birmingema, Sidneja i Sanderlenda. Za reprezentaciju Trinidada i Tobaga je igrao 72 puta i postigao 19 golova.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Dvajt JorkAustralija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara