Antoni Limbomb u prodoru (©Reuters)
Antoni Limbomb u prodoru (©Reuters)

Dve godine nije odigrao utakmicu, a mogao bi da košta Nant bodova

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 23:30

Kanarincima preti kazna zbog odnosa prema Antoniju Limbombu, igraču kog su rekordno platili

Umesto bajke, dolazak u Nant za Antonija Limbomba postao je horor.

Belgijsko krilo rođeno 15. jula 1994. godine postalo je najskuplje plaćen fudbaler u istoriji Kanarinaca kada je francuski klub leta 2018. za njegov transfer iz Briža izborijao 8.000.000 evra. Tada 23-godišnjak, Limbomb je bio potencijalni reprezentativac (debitovao u martu 2018) i verovao je da će dobrim igrama u Ligi 1 ubrzati taj proces, kao i da će otvoriti sebi vrata velikih evropskih klubova. Umesto toga, usledila je agonija.

Izabrane vesti

Od dolaska na stadion Božuar sakupio je tek 38 utakmica, u kojima je dao četiri i namestio tri gola. Povrede su počele već u prvoj sezoni, tokom koje je bio akter 29 prvenstvenih mečeva, a samo jednom pogodio. Nezadovoljni Kanarinci vratili su ga u Belgiju na pozajmicu, u Standard, gde se takođe nije nadavao golova, niti naigrao. Već posle šest meseci napustio je Lijež. Po povratku u Nant Limbomb je odigrao još četiri utakmice i dao jedan gol, a onda "nestao sa mape".

Poslednji meč za prvi tim Nanta, sada 27-godišnji napadač odigrao je još pre dve godine. U međuvremenu je, uoči ove sezone, prebačen u drugi tim, ali i tamo ne igra. Prvi nastup upisao je pre desetak dana i to svega 13 minuta.

Trener Antoan Kombuare odluku da ne računa na Limbomba objašnjava kao "sportsku" i tvrdnjom da "ima boljih igrača od njega". Belgijanac, međutim, ne misli tako, pa je triput podnosio tužbu rukovodstvu lige (LFP) i početkom marta konalno dobio presudu u svoju korist. Nantu je naređeno da vrati Limbomba na treninge prvog tima, ali kako se to još nije dogodilo, stigao je ultimatum - povratak belgijskog fudbalera u prvi tim do sledećeg utorka, 5. aprila ili oduzimanje bodova, piše RMC Sport.

S obzirom na to da su Kanarinci među klubovima koji bi do kraja sezone mogli da izbore izlazak na međunarodnu scenu - deveti su, sa šest bodova manje od petoplasiranog Strazbura - videćemu kakvu će odluku Kanarinci doneti. Hoće li Antoni Limbomb biti vraćen među prvotimce ili će biti žrtvovana takmičarska ambicija ekipe?

Ovo prvo nameće se kao logičnija odluka, jer Nant nije uslovljen Limbombovim igranjem, već samo povratkom treninzima, ali bi rukovodstvo zarad svog autoriteta moglo i da izabere drugu opciju, pošto je bodovna zaliha dovoljna da ekipa u slučaju određenog minusa ne mora da brine za opstanak u Ligi 1.


tagovi

Liga 1NantAntoni LimbombAntoan Kombuare

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara