Dve opcije za Branka Jovičića

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.01.19. | 16:57

Prodaja ili novi ugovor

Crvena zvezda je dobar deo prelaznog roka već završila. Dovedena su pojačanja Milunović, Vulić i Vukanović. Priključen je Jirka. Blindirani su Savić i Stojković. Prodati su Krstičić, Degenek i Milić. Okončana je neuspešna pozajmica Stojiljkovića, a pozajmicom je rešen status rezerviste Melega i autsajdera Ze Markosa. Kaparisana su i neka pojačanja za kaljenje i razigravanje poput Vidića i Krstevskog.  

Ali posao još nije završen. Čeka se rasplet pregovara sa Milanom Borjanom, čeka se neko ko će preuzeti rizik sa skupocenim promašajem Kafuom, a čeka se i neka ponuda koja se ne odbija za Milana Rodića. Među igračima čiji status još nije potpuno definisan je i Branko Jovičić.

Izabrane vesti

Iako se neumorni vezista ove zime nije često pominjao, situacija je takva da će konačna odluka o njegovoj budućnosti u Crvenoj zvezdi biti doneta u narednim danima. Ili će biti prodat ili će produžiti ugovor, saznaje MOZZART Sport.

Jovičić je došao u Zvezdu pre godinu i po dana u transferu teškom 500.000 evra i opravdao je ulog. Ugovor ga za crveno-bele veže još godinu i po dana. Što znači da je klub sa Marakane miran i neće biti u situaciji kao sa Krstičićem. Ali u upravi Crvene zvezde razmišljaju na duže staze i žele da do početka drugog dela sezone što pre razjasne situaciju oko povremenog reprezentativca Srbije.

Ako stigne neka dobra pronuda ove zime, Jovičič je na prodaju.

Njegov odlazak svakako ne bi bio bezbolan jer je reč o jednom od najstandardnijih igrača koji je bio osmi po ukupnoj minutaži u prethodnoj polusezoni. A da nije bilo sitnijih povreda, verovatno bi uz Degeneka i Borjana bio najstandardniji prvotimac. Ipak, vezni red Crvene zvezde je dobro popunjen, broj mečeva je manji nego jesenas i Milojević ima alternative da amortizuje odlazak beskompromisnog borca. Na njegovoj poziciji su otkrovenje Dušan Jovančić i Goran Čaušić od kojeg se tek očekuje da posle priprema pokaže pun potencijal i opravda očekivanja i uloženi novac. Tu je i novajlija Vulić koji je došao tiho, a mogao bi da eksplodira poput Jovančića. Dakle, Zvezda ima rešenja ako ode Jovičić.

Međutim, trenutna situacija je takva da za njega nema konkretnih i zadovoljavajućih ponuda. Postoji interesovanje i nagoveštaji da bi neko od eventualnih kupaca mogao da plati oko 1.200.000 evra za Jovičića. U Zvezdi smatraju da to nije novac vredan prodaje veziste. Narodski rečeno, “ne žele da kolju vola za kilo mesa”.

Prelazni rok u Evropi traje još šest dana, a u nekim zemljama na istoku i van Evrope još duže. Iz Rusije, Ukrajine, Kine ili arapskih zemalja svakako mogu da dođu finansijski adekvatne ponude za Zvezdu i Jovičića.

Ako se to ne desi, Zvezda će predložiti Jovičiću novi ugovor na dve godine koji bi ga blindirao na Marakani do 2022. godine. I tu su svi na dobitku. Jovičić će verovatno dobiti i povećanje plate, a Crvena zvezda će moći da računa na igrača koji retko kada zakaže i garantuje treneru Milojeviću maksimalnu ozbiljnost i pouzdanost.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Branko Jovičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara