Ole Gunar Solskjer i Stale Solbaken (©Reuters)
Ole Gunar Solskjer i Stale Solbaken (©Reuters)

Dvoboj norveških stručnjaka: Crno se piše Solbakenu i Kopenhagenu

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.08.20. | 12:39

Mančester Junajted apsolutni favorit u Kelnu protiv danskog vicešampiona. Umesto povređenog Luka Šoa igraće mladi Brendon Vilijams. Nemanja Matić najavljen u startnoj postavi Đavola. Dileme menadžera tima sa Old Traforda oko čuvara mreže – De Hea ili Romero

Na papiru, najlakši posao u četvrtfinalu Lige Evrope ima Mančester Junajted. Tim sa Old Traforda je prvi favorit za osvajanje ovog takmičenja, a rival večeras (21.00) u Kelnu na Rajn Enerdži stadionu je vicešampion Danske, Kopenhagen.

Đavoli su u Premijer ligi imali turbulentnu sezonu, ali na kraju su uspeli da se izbore treće mesto i Ligu šampiona. Osvajanje ovog takmičenja bila bi najava velikih mogućnosti ekipe sa Teatra snova naredne sezone. Kopenhagen nije uspeo da odbrani titilu u Danskoj. Midtjiland je bio mnogo bolji, dominirao prošle sezone, a ekipa iz prestonice Danske je tek u poslednjem kolu šampionata izborila drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Duel engleskog i danskog tima biće i dvoboj norveških stručnjaka. Ole Gunar Solskjer je drugu godinu na kormilu Junajteda, dok je trener Kopenhagena Stale Solbaken.

Solskjer još čeka na prvi trofej na klupi tima u kome se proslavio kao fudbaler. Norveški stručnjak u najavi meča rekao je da je ovo takmičenje bila odlična prilika za mlade igrače da se razviju. Mejson Grinvud je standaran u prvoj postavi, a menadžer tima sa Old Traforda najavljuje da će utakmicu da počne mladi 19-ogodišnji Brendon Vilijams.

"Ušli smo u ovu sezonu znajući da je Liga Evrope odlična šansa za nas da osvojimo trofej, ali i da afirmišemo mlade igrače. Svi želimo da igramo u Ligi šampiona, ali u najjačem takmičenju ne bih imao mnogo prilike da ubacim mlade kao što su Vilijams ili Grinvud koji su započeli, nadam se, fantastične karijere. Brendon će igrati u četvrtfinalu protiv Kopenhagena” rekao je Solskjer.

Norvežanin na klupi tima iz Mančeestera ima dilemu oko golmana, da li će među stative standarni čuvar mreže David de Hea ili Argentinac Serhio Romero koji je igrao u većini utakmica Lige Evrope ove sezone. Gaučos je branio prošle nedelje na Old Trafordu protiv austrijskog LASK-a u revanšu osmine finala. U konkurenciji je i Din Henderson koji je imao odličnu sezona na pozajmici u Šefild Junajtedu.

U finišu sezone u tim Junajteda se vratio Pol Pogba i pokazao da je povreda prošlost i da će opet biti udarna igla tima.

"Odgovorio sam na brojna pitanja o Polu. Oduševljeni smo što se vratio u igru, spreman je, uživa u fudbalu. Naravno, mora da nadoknadi izgubljeno vreme i to pokušava. Trenira dodatno, on je profesionalac, fantastičan je dečko i drago mi je što je opet sa nama. Nadamo se da ga možemo da ga videmo kako podiže ovaj trofej”, istakao je Solskjer.

Nemanja Matić i Bruno Fernandes (©Reuters)Nemanja Matić i Bruno Fernandes (©Reuters)

Junajted dugo ne može da računa na povređeniog Fila Džonsa, dok će po levoj strani terena umesto Luka Šoa da igra mladi Brendon Vilijams. U startnih 11 očekuje se i srpski reprezentativac Nemanja Matić koji je u finišu sezone dobio prednost u odnosu na Skota Mektomineja.

KVOTA U KLADIONICI MOZZART DA ĆE MANČESTER JUNAJTED DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 3.00.

Kopenhagen je u prvom evropskom četvrtfinalu u istoriji. U prošloj rundi je izbacio lako turskog šampiona, Bašakšehira. Trener Stale Solbaken je pobedio Junajted sa 1:0 u novembru 2006. godine u Ligi šampiona kada je prvi put bio na kormilu danskog tima. U revanšu na Old Trafordu engleski tim je dobio sa 3:0.

"Da bismo to ponovili moramo da budemo savršeni. Treba nam i malo sreće. Možda nam je potrebno i da Junajted ne puca iz svih oružja. Moramo da budemo defanzivno perfektni i da probamo da iskoristimo jednu ili dve šanse koje ćemo imati tokom utakmice. Šanse nam nisu velike, ali naša prednost je što se igra jedna utakmica, a ne dve. Imam dobar predosećaj”, rekao je Solbaken pred duel u Kelnu.

Kopenhagen ne može da računa na povređene, Dance Viktora Fišera i Nikolaja Tomsena, kao I Islanđanina Ragnura Sigurdson. Zbog kartona neće moći da igra Urugvajac Mihael Santos.

MANČESTER JUNAJTED – KOPENHAGEN (21.00)

KELN (Rajn Enerdži stadion)

Sudija: Klemon Turpan (Francuska)

MANČESTER JUNAJTED: Romero - Van Bisaka, Lindelof, Megvajer, Vilijams – Matić, Pogba, Fernandes, Grinvud – Rašford, Marsijal.

KOPENHAGEN: Džonson – Varela, Nelson, Bjeland, Boilesen, Mudrazija, Zeka, Bil, Vind – Jensen, Kaufman.

LIGA EVROPE – ČETVRTINALE (JEDAN MEČ)

Ponedeljak

21.00: (2,05) Inter (3,45) Bajer Levekuzen (3,60) (DISELDORF)

21.00: (1,25) Mančester Junajted (6,25) Kopenhagen (11,0) (KELN)

Utorak

21.00: (1,90) Šahtjor (3,50) Bazel (4,10) (GELZENKIRHEN)

21.00: (3,35) Vulverhempton (3,10) Sevilja (2,30) (DUIZBURG)

***kvote su podložene promenama


tagovi

KopenhagenLiga EvropeMančester JunajtedStale SolbakenOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara