Navijači PAOK-a (©Reuters)
Navijači PAOK-a (©Reuters)

Dvomeč Dinama i PAOK-a bez gostujućih navijača

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.02.24. | 13:01

UEFA i policija stopirala put Grcima u Zagreb

Kuglice na žrebanju u sedištu UEFA su bile nemilosrdne: nisu se strasti iz tragične tuče u Atini od jesenas još do kraja smirile, a ponovo će na fudbalski megdan klub iz Hrvatske i klub iz Grčke.

Dok su se jesenas Zagrepčani pojačani navijačima Panatinaikosa obračunali sa fanovima AEK-a u Atini i tom prilikom jednog smrtno ranili, sada će se sudariti Dinamo i PAOK u Ligi konferencije.

Izabrane vesti

Da bi se sprečio haos kakav je viđen jesenas u glavnom gradu Grčke, UEFA je odlučila da se obe utakmice odigraju bez prisustva gostujućih navijača. Dinamo ionako ima zabranu vođenja svojih pristalica u inostranstvo, mada im to nije smetalo da u Atini pre nekoliko meseci naprave haos, a sada će i fanovi PAOK-a, a sa njima verovatno i Partizana, morati preko TV ekrana da isprate meč na „Maksimiru“.

Pored UEFA „crveno svetlo“ za dolazak Grka i njihove navijačke braće upalila je i hrvatska policija, pa će, kako se očekuje, biti pojačane i kontrole na granici.

Inače, čak i duel Dinama i PAOK-a ima predistoriju: kada su igrali 2010. godine Zagrepčani su napali autobus u kojem su bili zvaničnici grčkog kluba.


tagovi

PAOKDinamo ZagrebLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara