Gvardiola i Arteta (Reuters)
Gvardiola i Arteta (Reuters)

Dvougao Arteta - Gvardiola: Bili smo hrabri, volim igrače sa petljom; Postigli su gol iz odbitka i čestitam im

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 21:39

Arteta hvalio Davida Raju iako je morao da brani samo jedan šut, Gvardiola znazašto je izgubio

Jedan zadovoljno slavi svestan da je njegov tim uradio veliku stvar srušivši šampiona u derbiju 8. kola Premijer ligi, pred drugim je period velikog razmišljanja, mozdanja i analiziranja detalja zbog kojih siti poslednjih dana i nedelja, ni igrački, a ni rezultatski, ne liči baš na sebe.

U severnom Londonu euforija, u Mančesteru briga. Kada bismo Mikela Artetu i Pepa Gvardiolu stavili u dvougao, prvi bi verovatno plenio osmehom od uva do uva, a drugi pokušavao da zadrži zagonetnu "pokerašku facu."

Izabrane vesti

"Toliko sam ponosan. Ovo je pravi trenutak sa pravim ljudima. Znali smo da ćemo morati da patimo, izgaramo na terenu i tako je i bilo. Bila nam je potrebna velika predstava i velika podrška sa tribina. Osećamo da smo uradili nešto veliko", rekao je Arteta, pa nastavio sa pričom o prvom ligaškom trijumfu Arsenala nad Sitijem posle dugih osam godina: "Siti nam je pravio dosta problema i poteškoća. Nije bilo lako izvući se. Potreban vam je pravi tajming, prava kretnja, hrabrost. Normalno je suočavati se sa teškim trenucima protiv ovog tima. Morali smo da budemo direktni, da kontrolišemo emocije i ne dozvolimo da nas uvuku u zamku."

Nije stvorio Siti mnogo šansi na Emirejtsu, gotovo nijednu iz kategorije zicera, a domaćim navijačima bilo je možda i najneprijatnije nakon dva uklizavanja Hulijana Alvareza ispred golmana Davida Raje. Ono prvo iz 17. minuta moglo je skupo da košta Arsenal, ali se na Artetinu sreću zatresao samo spoljni deo mreže. Ipak, oduševljen izdanjem svog golmana.

"Bio je sjajan, pogrešio je možda jedno ili dva dodavanja. Zahtevam od njega da zastane sa loptom u nogama kada mora, da sagleda jasnije situaciju, da provocira protivnika. Celokupno gledano, kontrolisao je dešavanja u šesnaestercu, vazdušni prostor, bio je dominantan. Volim igrače sa velikom petljom, a David je sigurno ima."

Pep Gvardiola se odavno nije suočavao sa problemima koji tresu Mančester Siti. U poslednje četiri utakmice Građani su pobedili samo Lajpcig u Ligi šampiona, a gubili su od Njukasla u Liga kupu, Vulverheptona u prvenstvu gde su večeras ponovo poraženi.

"Dobro smo otvorili utakmicu, sa dve, tri prilike. Arsenal je počeo drugo poluvreme u mnogo boljem ritmu. Bilo je tesno, a oni su postigli gol posle odbitka. Pobedili su i čestitam im", rekao je Gvardiola i nastavio: "Nijedan tim nije imao mnogo šansi. Oba tima su vršila kvalitetan, visok presing. Jedna akcija i izgubili smo utakmicu. Arsenal je deset minuta dominirao i posle toga je bilo izjednačeno. I mi smo imali naše minute, ali je bilo prilično izjednačeno."

Arsenalu je nedostajao Bukajo Saka, Sitiju od starta sezone fali Kevin De Brujne, a danas zbog suspenzije nije mogao da računa ni na Rodrija koji nije igrao ni u porazima protiv Njukasla i Vulvsa, dok je nastupi u trijumfu nad Lajpcigom.

"To je činjenica koju ne možemo da osporimo. Ali stavili smo u sredinu igrače koji mogu da kontrolišu pas igru (Kovačić i Luis). Ipak, Arsenal je bio posebno agresivan na tom delu terena. Znam šta se dogodilo, ali ne želim sada da pričam."

Mančester Siti posle 8. rundi ima 18 od moguća 24 boda i gleda u leđa Arsenalu i Totenhemu koji imaju po 20.

"Mоžemo da izgubimo i od Vulvsa. Imamo dva poraza razedom i čeka nas reprezentativna pauza. Nadam se da će mi se igrači vratiti zdravi i da ćemo krenuti ispočetka. Možda je i bolje biti ovde gde jesmo i videti šta treba da unapredimo kako bismo ih uhvatili (Totenhem i Arsenal)", zaključio je Gvardiola.


tagovi

Gvardiolagvardiola pepPep GvardiolaMikel ArtetaArsenalMančester Siti

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara