Džaba je 15.000 vernika odvajalo od usta, Union jedini razočarao od Argentinaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.10.20. | 02:01

Retko ko uspeva da se iščupa u revanšu u Ekvadoru

Posle 228 dana, argentinski Union iz Santa Fea je večeras odigrao prvi meč! I razočarao…

Argentinski predstavnik u Kopa Sudamerikani je u prvom meču šesnaestine finala poražen na svom terenu od ekvadorskog Emeleka – 0:1. A revanši u Ekvadoru nikada nisu dobri za čupanje.

Izabrane vesti

Doduše, Emelek je iz najvećeg ekvadorskog grada Gvajakila koji se nalazi na moru i nije u planinama poput klubova iz Kita, Ambata ili Kuenke koji mečeve igraju na preko 2.500 metara nadmorske visine i gostima je mnogo teško da se priviknu na te uslove.

Union je poput većine argentinskih klubova bio na pauzi dužoj od pola godine zbog pandmeije korona virusa i rigoroznih mera u zemlji. U tom periodu je Argentinu pogodila finansijska kriza koja nije zaobišla ni fudbal. Mnogi klubovi su ostali bez prihoda od navijača i marketinga. Na hiljade navijača širom Argentine je otkazalo svoje pretplatne karte koje su u argentinskim klubovima jedna od najbitnijih budžetskih stavki.

E tu su navijači Uniona iz Santa Fea bili izuzetak. Iako i sami pogođeni krizom, rešili su da po svaku cenu budu uz klub. Njih 15.000 je sedam meseci plaćalo članarine kako bi klub mogao da preživi teška vremena. Spisak sa njihovim imenima je večeras okačen u svlačionici Uniona kako bi igrači bili svesni ko im daje plate i ko im nije okrenuo leđa.

“Za vas, za vaše porodice, za Klub i za slavu!”, pisalo je iznad liste sa imenima 15.000 Unionovih vernika koji je okačena iza svakog dresa u svlačionici.

Na žalost navijača, igrači nisu bili na očekivanom nivou. Što i nije čudo s obzirom da sedam i po meseci nisu odigrali takmičarski meč i da je večeras na klupi debitovao novi trener Huan Manuel Askonzabal koji je deo igračke karijere proveo i u redovima večerašnjeg rivala Emeleka.

Union je bio ofanzivniji i agresvniji na početku meča ali nije uspevao da stvori šansu. Gosti su zatvorili sve prilaze golu i čekali šansu. Dočekali su je u finišu poluvremena posle prekida i loše intervencije odbrane domaćih. Urugvajac Fakundo Barselo je iskoristio poklon.

Domaćin je i u drugom poluvremenu više imao loptu u nogama, ali su gosti preko Sebastijana Rodrigeza u kontrama imali opasnije šanse. Union je stvorio samo jednu solidnu šansu, a na kraju može da bude srećan što je prošao sa minimalnim porazom jer je golman Mojano u 90. minutu odbranio zicer rezervisti Ordonjezu.

Union je jedini od argentinskih klubova koji je poražen u prvim mečevima šesnaestine finala Kopa Libertadores i nalazi se na rubu eliminacije. Iako je reč o klubu skromne teradicije i ambicija, očekivanja u Kopa Sudamerikani su bila velika jer je Union u prethodnom delu takmičenja izbacio faborizovani Ateltiko Mineira sa ukupnih 5:0 i debelo iznenadio fudbalski svet Južne Amerike.

A sav posao oko plasmana u osminu finala je završio čileannski Kokimbo Unido koji je kod kuće do nogu potukao venecuelanske autsajdere Estudijantes Meridu sa 3:0. Inetersantno je da su Čileanci sva tri gola dali glavom...

Utorak

Audaks Italijano (Čile) – Bolivar (Bolivija) 2:1

Sport Uankajo (Peru) – Liverpul (Urugvaj) 1:1

Sreda

Union La Kalera (Čile) – Deportes Tolima (Kolumbija) 0:0

Atletiko Nasional (Kolumbija) - River Plejt (Urugvaj) 1:1

Feniks (Urugvaj) – Uačipato (Čile) 3:1

Lanus (Argentina) – Sao Paulo (Brazil) 3:2

Sportivo Lukenjo (Paragvaj) – Defenza i Hustisija (Argentina) 1:2

Četvrtak

Miljonarios (Kolumbija) – Deportivo Kali (Kolumbija) 1:2

Vasko da Gama (Brazil) – Karakas (Venecuela) 1:0

Velez (Argentina) – Penjarol (Urugvaj) 0:0

Union (Argentina) – Emelek (Ekvador) 0:1

Kokimbo Unido (Čile) - Estudijantes Merida (Venecuela) 3:0

Sol de Amerika (Paragvaj) - Univerzidad Katolika (Čile) 0:0

Petak

01.30: Independijente (Argentina) – Atletiko Tukuman (Argentina)

01.30: Plaza Kolonija (Urugvaj) – Žunior (Kolumbija)

01.30: Melgar (Peru) – Baija (Brazil)


tagovi

Union Santa FeEmelekKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara