Leandro Tavamba (©MN Press)
Leandro Tavamba (©MN Press)

Džaba vam novci: Tavamba pogodio, Ronaldo se obrukao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 01:10

Al Nasr ima dva poraza u prva dva kola prvenstva Saudijske Arabije

Pre nedelju dana Kristijano Ronaldo se radovao svom prvom trofeju sa Al Nasrom, osvojen je Arapski klup i pričalo se da je to početak žetve trofeja tima koji predvodi portugalski as uz pomoć takođe skupo plaćenih Sadija Manea i Marcela Brozovića. Da li će zaista biti tako?

Rano je još prognozirati, ali dva poraza u prva dva kola prvenstva Saudijske Arabije svakako su za alarm u Al Nasru. Ako za prvi (1:2 protiv Al Itifaka) trener Luis Kastro može da upotrebi kao alibi odsustvo Ronalda, pa i Brozovića, za drugi, 0:2 protiv Al Tavona, teško da postoji objašnjenje.

Izabrane vesti

Tim koji je za pomenutu trojicu igrača izdvojio preko 300.000.000 evra izgubio je kod kuće od ekipe u kojoj je najskuplji igrač španski vezista Alvaro Medran - nekadašnji đak Real Madrida, koji se kasnije nije nametnuo ni u Valensiji - i čija se vrednost procenjuje na 4.000.000 evra, dok kompletan igrački kadar vredi 19.000.000 evra.

Reč je o jednom od najskromnijih timova u ligi čiji učesnici ovog leta vrše tektonske poremećaje na fudbalskoj sceni, a deo tog tima još od 2018. i odlaska iz Partizana je je Leandro Tavamba. I ne samo da je deo tima, već je večeras prva zvezda zbog gola koji je dao u 20. minutu za vođstvo Al Tavona 1:0.

Odlično je Kamerunac umakao igračima Al Nasra prilikom kornera i neometan glavom spustio loptu u mrežu. Bio je to njegov prvi gol ove sezone, a ukupno 82. u 156 nastupa. Ima i 19 asistencija.

Dugo je Tavambin pogodak bio jedini u meču, sve do šestog minuta nadoknade, kada je rezervista i domaći fudbaler Ahmed Bahusajn (22) postavio konačnih 2:0. Vešto je reagovao pored statične odbrane Al Nasra.

Statistika kaže da su domaćini uputili čak 25 šuteva ka protivničkom golu, međutim, ispromašivali su se Ronaldo i Mane. Gotovo neverovatno zvuči podatak arapskih novinara da je Mane izgubio čak 35 lopti tokom ovog meča, ali više od toga priča se o neiskorišćenoj šansi Portugalca iz 63. minuta. Zaista, neuobičajeno za njega da situaciju "jedan na jedan" sa golmanom ne pretvori u gol. Makar i bio nešto više iskosa...

Među najbitnijim rečenicama koje je posle meča reako Luis Kastro bila je: "Moramo da dovedemo štopera".

Neće to biti problem rukovodstvu Al Nasra, ali nekada, ipak, nije sve u novcu.



tagovi

Leandre TavambaKristijano RonaldoSaudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara