Granit Džaka (Reuters)
Granit Džaka (Reuters)

Džaka: Na 3:1 sam rekao Zomeru da se trgne i razbudi defanzivce

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 03:05

Kako su junaci plasmana među najboljih osam Džaka, Zomer, Seferović i selektor Petković videli večerašnju senzaciju

Eliminisan je svetski šampion, nema mnogo boljih razloga za slavlje.

Neverovatno veče Švajcarske u Bukureštu imalo je više od jednog heroja. Haris Seferović jeste bio dvostruki strelac, Mario Gavranović pogodio za produžetak, Jan Zomer skinuo penal Mbapeu, selektor Vladimir Petković tačno znao kada treba kojeg fudbalera da izvadi iz igre, a kojeg da pošalje na teren... Ali Granit Džaka je večeras odigrao možda i najbolji meč u karijeri.

Izabrane vesti

“Do promašenog penala igrali smo savršen meč. Primili smo dva gola, a onda sam rekao Zomeru da se probudi i razbudi defanzivce. Na 3:1 Francuzi su verovali da su pobedili, ali znao sam da ako postignemo drugi gol, da možemo da se vratimo. Ali danas smo zapušili usta mnogima. Osećaj je neverovatan. Svaki Švajcarac može da bude ponosan. Bila je to Francuska, a ne bilo koji tim! Toga svi moraju da budu svesni! ", rekao je kapiten Švajcarske koji zbog kartona neće moći da nastupi protiv Španije.

Paklen će zadatak imati Švajcarci protiv Furije naročito bez Džake. Međutim selektor Petković gaji ozbiljan optimizam.

Imali smo više energije od Francuza. Ponosan sam na podvig. Proslavićemo ga iako nemamo mnogo vremena. Ubeđen sam da možemo da ponovimo ovo u četvrtfinalu. Od sutra smo koncentrisani jedino na duel sa Španijom“, rekao je Petković.

Slavi se i spektakularna partija Jana Zomera. Odbranjen penal Mbapeu samo je šlag na torti svega onoga što je uspeo da uradi tokom 120 minuta fudbala.

“Izuzetno sam ponosan na tim, na način na koji smo došli do pobede. Bilo je divno prirediti ovo pre roditeljima. Igrali smo protiv neverovatnog tima, ali imali su momente kada su bili arogantni. Tada smo rekli jedni drugima da ćemo se boriti do krajnjih granica", rekao je rekorder po broju nastupa za Švajcarsku u konkurenciji čuvara mreže.

Za kraj, tu je i čovek koji je načeo Trikolora, a onda pri rezultatu 3:1, novim golom udahnuo nadu Švajcarskoj - Haris Seferović.

“Srećni smo, sada ćemo to i proslaviti. Zatim sledi odmor i oporavak. Ispisali smo istoriju. Svi za jednog, jedan za sve. Svi smo verovali u prolaz i to je napravilo razliku. Moglo je da bude 2:0, ali nije išlo tim putem. Nema problema, svejedno smo pobedili", zaključio je dvostruki strelac.


tagovi

EURO 2020Granit Džaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara