Džejdon Sančo - momak koji veličanstvenu karijeru stavlja na kocku

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.11.19. | 14:08

Novi ispad, šta bi drugo bilo...

Čudeni talenat niko mu ne spori, baš kao ni činjenicu da je nedavno proglašen za najvrednijeg tinejdžera na svetu. Ali ako nastavi kao poslednjih nekoliko nedelja, Džejdon Sančo (19) ozbiljno će usporiti svoj meteorski uspon. Mnogi su se iznenadili kada su sinoć videli sastav Dortmunda za meč sa Barselonom bez mladog Engleza, ali objašnjenje je stiglo ubrzo - ponovo nedisciplina. 
"Na terenu mi je potrebno 11 igrača koji su maksimalno fokusirani i spremni za ovakav izazov. Time sam se vodio kada sam sastavljao tim", kazao je kratko uoči meča u mikrofonom Skaja trener Borusije Lusijan Favr.

Dortmundu je išlo užasno, pretila je katastrofa na poluvremenu, da bi švajcarski stručnjak u drugih 45 minuta šansu ukazao vragolastom Sanču, a ovaj odmah pokazao od čega je sazdan. I na tome mu svaka čast, međutim, kritike za ponašanje apsolutno je zaslužio.

Izabrane vesti

Kako su uspeli da saznaju nemački i engleski mediji Sančo je propustio poslednji trening pred utakmicu, zatim zajednički doručak, a na sastanak na dan utakmice uspeo je da zakasni?! Što je mnogo - mnogo je. Pogotovo za jednog tinejdžera. Favr je reagovao sasvim logično, izostavio ga iz tima, ali pitanje je koliko je dobra stvar to što mu je kasnije ipak dao šansu.
"Sančo? Ne bih neke stvari da komentarišem u javnosti", kratko se tim povodom oglasio Mats Humels posle poraza od Barselone.

Lusijan Favr uoči utakmice sa Paderbornom prošlog vikenda govorio je o problematičnom ponašanju Džejdona Sanča, poručio mu javno kako mora što pre da odraste kako bi mogao da nastavi da se razvija pravilo i postane jedan od najboljih igrača na svetu, što mu se i predviđa, međutim očito da na ovog momka to i nije imalo bogzna kakav uticaj.

A da stvar nije nimalo naivna znaju oni koji pažljivije prate Dortmund. Sančo je ove sezone više puta kasnio na treninge, neke čak i propuštao, kasneći da se vrati sa reprezentativne pauze. Kada ni udaranje po džepu nije pomoglo Favr je počeo da ga izostavlja iz tima. Naravno, sve je to rađeno kontrolisano i u dogovoru s upravom, jer radi se o najvećem klupskom biseru i igraču od koga na Vestfalenu očekuju prihod veći od 100.000.000 evra prilikom prodaje.

Spekuliše se šta će biti sa 19-godišnjim driblerom za utakmicu Hertom i da li će ga Favr uopšte uzimati u razmatranje. Igrački - potreban mu je, jer se bori da zadrži posao, za šta mu je potrebna ubedljiva pobeda u Berlinu. Ali opet, posao mu mnogo vredeti neće ukoliko izgubi autoritet, što bi lako moglo da se dogodi, ako već i nije...

Onim golom sinoć protiv Barselone Sančo je pokazao samo delić svog strašnog potencijala koji je nagovestio još 2017, kao 17-godišnjak. Prošle sezone blistao je u dresu Milionera, postigao 13 golova i zabeležio 19 asistencija, a ni ove nije loše krenuo, bez obzira na činjenicu što je izostao sa nekih utakmica - šest golova + devet asistencija na 17 mečeva.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara