Džejmi Vardi (©Reuters)
Džejmi Vardi (©Reuters)

Džejmi Vardi alfa-mužjak, Šefild drugoligaški klub (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.12.20. | 17:20

Lester u 90. minutu do pobede na Bramal Lejnu

Bramal Lejn nije bio u grupi stadiona kojima je ovog vikenda dozvoljeno da bar delimično otvore vrata, ali navijači Šefild junajteda svejedno su mislili da će večeras slaviti. Izabranici Krisa Vajldera dugo su bili na dobrom putu da osvoje tek drugi bod u sezoni, samo da bi im planove na kraju pokvario ko drugi no Džejmi Vardi, neprikosnoveni lider Lester Sitija, koji je golom u 90. minutu utakmice Lisicama doneo pobedu od 2:1 i proboj do trećeg mesta na tabeli Premijer lige.

Šefild je pak ostao na onom jednom bodu koji je osvojio još sredinom oktobra od Fulama, još jednog ozbiljnog kandidata za ispadanje u Čempionšip. Uz jednu bitnu razliku, Fulam se možda i spasi, Šefild svakako neće. Jednostavno, to je najgori tim lige i nema tu apsolutno nikakve sumnje. Očekujemo zato da će se u januarskom prelaznom roku gađati milionima na Bramal Lejnu dok pokušavaju da dovedu prava pojačanja. A to se obično ne završi dobro. Već 14. utakmica Šefilda bez prvenstvene pobede ako računamo i kraj prošle sezone, izjednačen je time crni rekord kluba iz sezone 2010/2011 kada su ispali iz lige.

Izabrane vesti

Ispali iz druge lige…

Danas su imali sreće da u 26. minutu uhvate Lester na krivoj nozi i samo tri minuta posle vodećeg gola Ajozea Pereza iskoriste to što Brendan Rodžers na treninzima očigledno ne posvećuje dovoljno pažnje odbrani od prekida. Džon Lundstram je centrirao, a Oliver Mekburni postigao svoj prvi, a Šefildov tek peti pogodak u sezoni. I sedmi koji je Lester primio posle prekida.

Međutim, ni taj gol ni bunker u većem delu utakmice nisu mogli da zamaskiraju nemoć domaćeg tima. Napred ništa nisu mogli da naprave, dok su u defanzivi izgledali kao čovek koji se sa tri prsta drži za sims pred prozorom nekog solitera. Klizili su polako u propast.

Pogledala ih je Fortuna i kad su Vardi i Džejms Medison pogađali okvir gola, Aron Remsdejl se istakao kad je zaustavio udarac Jurija Tilemansa, da bi na kraju sami sebi pucali u glavu. Džon Flek je izgubio loptu na sredini terena – odbila se od njega kao o tarabu rekao bi prost čovek – Džejms Medison je spojio sa golom Vardija, a Džon Igan je iz samo njemu znanih razloga odbio da ga obori, makar i po cenu crvenog kartona. Vardi to ne prašta, posle golova za pobede protiv Arsenala i Vulverhemptona, da ne pominjemo het-trik protiv Mančester Sitija i dva komada u sudaru sa Vest Bromvič Albionom, “rešio” je i Šefild. Već 11. gol Vardija u ovoj sezoni, deveti u Premijer ligi, jasno je da je on alfa mužjak u ovom timu Lisica.

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota

Barnli - Everton 1:1 (1:1)

/Brejdi 3 - Kalvert Luin 45+3/

Mančester Siti - Fulam 2:0 (2:0)

/Sterling 5, De Brujne 26pen/

Vest Hem - Mančester Junajted 1:3 (1:0)

/Suček 38 - Pogba 65, Grinvud 68, Rašford 78/

Čelsi - Lids 3:1 (1:1)

/Žiru 27, Zuma 61, Pulišić 90+3 - Bamford 4/

Nedelja

VBA – Kristal palas 1:5 (1:1)

/Galaher 30 – Furlong 8 ag, Zaha 55, 68, Benteke 59, 82/

Šefild Junajted – Lester 1:2 (1:1)

/Mekburni 26 – Perez 24, Vardi 90/

17.30: (2,15) Totenhem (3,35) Arsenal (3,50)

20.15: (1,65) Liverpul (3,80) Vulverhempton (5,80)

Ponedeljak

21.00: (2,65) Brajton (3,20) Sautempton (2,75)

Odloženo

Aston Vila - Njukasl

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Džejmi Vardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara