Ilustracija (©Shutterstock, ©MN Press, ©Reuters)
Ilustracija (©Shutterstock, ©MN Press, ©Reuters)

Dželatu favorita porasli apetiti

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 09:23

Ferencvaroš dočekuje Molde u revanš susretu plej-ofa za Ligu šampiona, Mađari čekaju na grupnu fazu 24, a Norvežani 20 godina

Evropska elita će posle dve i kusur decenije dočekati Ferencvaroš ili Molde. Prvaci Mađarske i Norveške večeras će u revanš susretu u Budimpešti, posle 3:3 iz prvog duela, juriti plasman u grupnu fazu Lige šampiona posle 24, odnosno ravno 20 godina (21.00).

Ferencvaroš je definitivno jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjih kvalifikacija. Tim Sergeja Rebrova je bez grupne faze elitnog kontinentalnog takmičenja već ostavio pojedine favorite uvodnog dela turnira, te su mu apetiti u međuvremenu porasli.

Izabrane vesti

Posle trijumfa nad Jurgordenom u prvoj rundi, žreb je bio surov prema mađarskoj ekipi i dodelio joj Seltik. No, nije se Fradi uplašio škotskog velikana, odigrao je hrabro u Glazgovu, i umesto nagrade, na žrebu ponovo „kazna“ – Dinamo Zagreb. I ponovo partija koje će se u taboru budimpeštanskog kluba rado sećati. Kada je već nokautirao dve „aždaje“, red je bio da ga i fortuna pogleda i pošalje mu autsajdera, makar blagog. Stigao je Molde, i uprkos tome što se namučio protiv Celja i zatim Karabaga – eliminisao ga posle penala – šampion Norveške je u prvom meču protiv Ferencvaroša na svom Akeru potvrdio da nije zalutao u plej-of, iako u prvenstvu uveliko kaska za Bodeom.

Ekipa Erlinga Moa je pokazala karakter, nadoknadila dva gola zaostatka, čak i preokrenula, ali je zbog nesmotrenog penala morala da se zadovolji remijem, koji će zbog pravila gola u gostima biti velika prednost Fradija u revanšu. Uvodni duel ponudio je neočekivano raspucavanje, u kojem se rezultat prelivao s jedne na drugu stranu.

Međutim, Norvežane u Mađarskoj čeka vraški težak zadatak. Ferencvaroš je od svoje Grupama arene napravio svojevrsnu tvrđavu i na njoj nema poraz još od meča grupne faze Lige Evrope s Ludogorecom 3. oktobra prošle godine, a na istu su mu na noge dolazili čak Espanjol i CSKA Moskva.

S druge strane, Molde van svog dvorišta nema trijumf na poslednjih pet prvenstvenih utakmica i u tom periodu je u gostima pobeđivao jedino u kvalifikacijama za Ligu Evrope, s tim da je Karabag savladao tek posle penala.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF - REVANŠ MEČEVI

Utorak

21.00: (1,95) Dinamo Kijev (3,50) Gent (3,90) /prvi meč 2:1/

21.00: (2,25) Ferencvaroš (3,40) Molde (3,20) /prvi meč 3:3/

21.00: (4,70) Omonija (3,50) Olimpijakos (1,80) /prvi meč 0:2/

Sreda

21.00: (2,85) Midtjiland (2,95) Slavija Prag (2,75) /prvi meč 0:0/

21.00: (2,25) PAOK (3,30) Krasnodar (3,25) /prvi meč 1:2/

21.00: (1,18) Salcburg (7,75) Makabi Tel Aviv (13,0) /prvi meč 2:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Moldekvalifikacije za Ligu šampionaFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara