Fudbaleri Granade slave gol (©Reuters)
Fudbaleri Granade slave gol (©Reuters)

E, ovo liči na nešto: Granada u modu iz Lige Evrope, deklasiran Levante (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.11.21. | 22:55

Tim Roberta Morena ostvario drugi ovosezonski trijumf u Primeri - 3:0 (2:0)

Za nekoliko meseci Granada je prešla put od četvrtfinala Lige Evrope do borbe za goli život u Primeri. U kratkom vremenskom intervalu Andalužani su od evropske senzacije čija igra je parila oči navijačima postali tim bez glave i repa koji ređa neuspeh za neuspehom. Grudva se zakotrljala u maju prošle godine, nekako baš posle ispadanja u Ligi Evrope od Mančester junajteda, kotrlja se i ove sezone.

Ali, počeo je da se nazire kraj Granadinom crnom nizu. Sunce je okupalo tim Roberta Morena u pokrajinskom derbiju – Granada tukla Sevilju na Karmenjesu – ostvaren je prvitrijumf. Probijena je barijera, Granada je krenula u žetvu bodova i beg iz opasne zone, a u Valensiji je odigrala partiju sezone. Bila je nalik onom prošlogodišnjem timu koji je bio kamenčić u cipeli najvećima u Primeri. Potukla je Granada davljenika Levante – 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

Kriza Levantea je produbljena, Žabe su bile nemoćne u svojoj kući. Kao da do ovog meča Granada i Levante nisu delili istu sudbinu – tavorenje na dnu. Četvrto kolo zaredom Granada je neporažena i više je niko neće uzimati zdravo za gotovo, niti će je gledati kroz prizmu stanja na tabeli.

Da se četi Havijera Pereire sprema katastrofa i da trenutno apsolutno ništa ne štima u organizaciji – kako u denazivnom branjenju prekida, a kasnije i u tranziciji – postalo je jasno u uvodnim minutima poslednjeg meča 12. kola Primere. Branili su fudbaleri Levantea prekid kao amateri. Ostao je sam na drugoj stativi Herman Sančez… Zakucao je loptu glavom u gol. Od stativu.

Bio je to samo početak. Uvertira za Granadinu pokaznu vežbu na temu transformacija. Stuštio se Alberto Soro u smiraj prvog poluvremena ka golu rivala, povkao je sa levog boka u sredinu, odložio na stranu, a iz sveopšteg meteža u kaznenom prostoru domaćina izrodila se stopostotna šansa za Luisa Suareza. Odbitak, lopta do špica Granade u petercu, a on to ne prašta.

I onda mat! Nepotrebno je komplikovao Hose Kampanja, pokušao je pod pritiskom rezervista da iznese loptu, odigra po zemlji i ne preskače igru. Učinio je medveđu uslugu svom timu. Poklonio je loptu fudbalerima Levantea. Presekao je dodavanje Antonio Puertas, vukao je loptu dobranih tridesetak metara, namestio se na levu nogu i raspalio po zemlji čim je ušao u kazneni prostor. Loptu u mreži je golman Aitor Fernandez samo ispratio pogledom.

PRIMERA - 12. KOLO

Subota

Elče - Real Madrid 1:2 (0:1)

/Milja 86 - Vinisijus 22, 73/

Sevilja - Osasuna 2:0 (1:0)

/Dijego Karlos 40, Okamppos 60/

Valensija - Viljareal 2:0 (1:0)

/Giljamon 43, Soler 56 pen/

Barselona - Alaves 1:1 (0:0)

/Depaj 49 - Rioha 52/

Nedelja

Kadiz - Majorka 1:1 (0:1)

/Negredo 90+3 - Baba 29/

Atletiko Madrid - Betis 3:0 (1:0)

/Karasko 26, Peselja 63 autogol, Feliks 80/

Hetafe - Espanjol 2:1 (1:1)

/Unal 31, 56 - Gomez 38/

Sosijedad - Bilbao 1:1 (0:0)

/Isak 58pen - Muniain 90+1/

Ponedeljak

Rajo Valjekano - Selta 0:0

Levante - Granada 0:3 (0:2)

/Sančez 7, Suarez 38, Puertas 69/



tagovi

LevanteGranadaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara