Jusef el Arabi (©Reuters)
Jusef el Arabi (©Reuters)

E, sad je stvarno gotovo: Olimpijakos slavio u Solunu i otišao na +17 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.20. | 20:30

PAOK pao kod kuće

Može matematika da drži rivale u igri, ali je suštinski prvenstvo Grčke večeras rešeno. Ako nije i pre ovog kola bilo...

Olimpijakos je osvojio Solun. Drugi put ove sezone u prvenstvu, drugi put sa 1:0. Ako PAOK može da grmi na fudbalski savez zbog kazne, kojim je ostao bez sedam bodova, crveno-beli iz Atine su na terenu pokazali da su bolji. Tri duela u ligi, dve pobede i remi. I to dva puta se igralo na Tumbi.

Izabrane vesti

Razlika je što ovog puta nije bilo publike, pa ni one prepoznatljive paklene atmosfere koja uvek dočekuje Atinjane u Solunu. A, takva tišina je omogućila gostima da odigraju mirno, bez prevelikog pritiska, pa čak i da rutinski dobiju meč, iako je na semaforu stajalo samo 1:0.

Gol je, suštinski, bio poklon. Vierinja je žestoko pogrešio ispred svog šesnaesterca u 23. minutu, Valbuena mu je uzeo loptu, proigrao El Arabija, a sjajni strelac ove sezone gotovo da ne promašuje. Marokancu je ovo bio 40. meč od početka takmičarske godine i 25. pogodak.

Sigurno su gosti iz Atine čuvali tu prednost do kraja poluvremena, a u nastavku im je bilo malo teže, pošto je PAOK navalio svim silama, ali nije uspeo da stvori neku stoprocentnu šansu, da se kaže da je Olimpijakosu pomagala i sreća.

Možda su se na klupi crveno-belih najviše preznojili u 92. minutu, kada je posle kornera Varela šutirao, a Giljerme uspeo da ga izblokira.

Minute je upisao i mladi srpski reprezentativac Lazar Ranđelović, koji je igrao u poslednjih 25 minuta u dresu Olimpijakosa, dok je Živko Živković presedeo na klupi PAOK-a.

Sada je sve jasno, posle dve posne sezone, u kojima su se na tronu šepurili AEK i PAOK, titula prvaka se vraća u Pirej. Biće to 45. šampionska kruna Olimpijakosa.

GRČKA 1, PLEJ-OF - 27. KOLO

Subota

Aris - OFI 3:1 (1:1)

/Bruno Gama 42, 73, Korhut 80 - Sakor 21/

Nedelja

PAOK – Olimpijakos 0:1 (0:1)

/El Arabi 23/

AEK - Panatinaikos 1:1 (0:0)

/Livaja 75 - Makeda 65/



tagovi

OlimpijakosPAOKGrčka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara