Eberlova lista pojačanja za koju bi Bajernu trebalo najmanje 220.000.000 evra

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.03.24. | 15:33

Najveći novac otići će na štopera, to je izvesno; Frimpong ima izlaznu klauzulu, uz jedan uslov

Bajern se od titule oprostio, u Ligi šampiona je živ i pokušaće da dogura što dalje, ali sva je prilika da je vreme da se hvata kvalitetan zalet za iduću sezonu i sklapa tim po ukusu novog glavnokomadujućeg u sportskom sektkoru - Maksa Eberla.

Bez obzira što je jedan od prioritetnih Eberlovih zadataka angažovanje novog trenera, zamene za odlazećeg Tomasa Tuhela, ovaj paralelno mora da radi i na mnogim drugim stvarima.

Izabrane vesti

Planiranje tima u punom je jeku, piše Bild, pritom otkrivajući neke detalje kada su u pitanju želje bavarskog velikana. Zanimljivo da za razliku od pre nekoliko dana ovaj list ne pominje ni Lukasa Ernandeza ni Majka Menjona, ali zato su tu neka nova imena.

"Kris Fihrih (26) iz Štutgarta ponovo je u fokusu Bajerna. Sjajnim nastupima ove sezone zaslužio je i poziv u reprezentaciju Nemačke i pažnju Maksa Eberla", stoji u tekstu pomenutog tabloida.

Bavaraci za Fihrihom žele da zaoštre konkurenciju na krilima, ali i da naprave neku vrstu odstupnice ukoliko pregovori sa Lirojem Saneom oko novog ugovora (sadašnji ističe na leto 2025.) ne budu išli u očekivanom smeru.

Ono što može da bude olakšavajuća okolnost za Bajern po pitanju Fihriha jeste njegova izlaznja klauzula koja iznosi 23.500.000 evra i automatski se aktivira ukoliko se Švabe plasiraju u Ligu šampiona. A na dobrom su putu da tako nešto ostvare...

Šta je sa Bajernovim interesovanjem za Žoaa Paljinju i da li je ono i dalje aktuelno, imajući u vidu da Tomas Tuhel, čiji je Portugalac bio velika želja, odlazi - nije najjasnije. Tako se Bild nekako više orijentisao na doskorašnju opciju dva u vidu Martina Subimendija (25) iz Real Sosijedada. Subinedi ima čvrst ugovor do 2027, ali i izlaznu klauzulu postavljenu na 60.000.000.

Šta je još važno pomenuti u njegovom slučaju: povremeni reprezentativac Španije ima istog agenta kao Ćabi Alonso, a dobro je poznato da je baš trener Bajer Leverkuzena pik broj jedan za novog šefa struke tima iz Minhena. Sigurno da nije zanemarljivo ni to što je Alonso bio trener Subimendiju dok je vodio drugi tim Real Sosijedada...

Alternativa Špancu je, po Bildu, Manu Kone (22) iz Menhengladbaha. I to je sasvim realna priča, imajući u vidu da je Konea baš Eberl doveo u Borusiju 2021. godine za 9.000.000 evra. Njegova cena sada je značajno veća (35.000.000) i Bavarci bi tu imali žestoku konkurenciju u vidu nekoliko premijerligaša.

Ćabi Alonso mogao bi da bude ključni faktor i za angažovanje novog desnog beka. Ukoliko on bude šefovao od leta u Minhenu, imaće preporuku za Eberla da kupi Džeremija Frimponga, tvrdi isti izvor, pa onda podseća da Holanđanin nije prvi put na meti Bajerna. Na njega je motrio i Hasan Salihamidžić, ali mu se nije dopalo to što fizički ne može da se nosi sa konkurencijom kada je u defanzivi.

Alonsu fizička konstituacija 23-godišnjeg beka ne smeta (ove sezone ima sjajan učinak, po deset golova i asistencija), forsira ga maksimalno i na njegovim izraženim ofanzivnim karakteristikama zasniva mnogo toga u igri Leverkuzena. Ono što je bitno: i Frimpong ima izlaznu klauzulu, postavljena je na 40.000.000 evra, ali kako bi važila mora da bude aktivirana pre početka Evropskog šampionata. U suprotnom, Bajer će za jednog od svojih najboljih igrača moći da potražuje mnogo veću sumu.

Najveći novac Bajern će na leto izdvojiti za štopera i to nije tajna...

"Nevezano s Tuhelovim odlaskom, u Zebener štrase izuzetno cene kvalitete Ronalda Arauha i pokušaće da ga privole. Katalonci su u nekoliko navrata ostali čvrti, međutim njihova finansijska situacija daleko je od bajne i procene su da će 100.000.000 evra biti dovoljno da ga Barsa pusti", piše Bild

"Radićemo u najboljem interesu kluba. Nije istina da samo igrač od 80 ili 100 miliona može da unapredi naš tim. To je moguće uraditi i sa nekim jeftinijim opcijama", nije se dao Eberl kada su ga pitali koliko novca Bajern planira da uloži u novog štopera.

S druge strane, Uli Henes nije imao dilemu:

"Kada se na tržištu pojavi neko poput Kejna, nikada nećemo žaliti da platimo i 100.000.000 evra. Nije nemoguće da se tako nešto ponovi".

Kako bilo, Bajern na leto čekaju ozbiljne promene. One će, opet, u dobroj meri biti uslovljene i prodajom određenih igrača. Tek kada bude jasno koliki su prihodi, biće jasnija slika koliko će Eberlovih želja biti ispunjeno.


tagovi

Maks Eberl

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara