Azar (© Reuters)
Azar (© Reuters)

Eden Azar ima najbolja mesta za gledanje El Klasika

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 11:45

I to besplatna...

Obični smrtnici moraju da izdvoje ogroman novac kako bi posmatrali El Klasiko. Najveću utakmicu španskog fudbala Eden Azar redovno gleda besplatno. A ima najbolja mesta. Niti ulazi na teren, niti doprinosi, niti plaća ulaznicu.

Sve kao posledica činjenice da je dosadašnjih pet duela Reala i Barselone, otkako se leta 2019. preselio iz Čelsija, odledao sa strane. Kako sad stvari stoje, isti slučaj biće i u nedelju veče, kad se ekipe Karla Ančelotija nameri na Katalonce.

Izabrane vesti

Po dolasku iz Engleske, Azara su mučile (i) povrede, derbi mečeve u sezoni 2019/20 popustio je usled preloma petne kosti, potom problema sa fibulom. Oba u narednom takmičarskom ciklusu gledao je sa tribina, jer su ga mišićne povrede sprečile da pomogne saigračima, dok je u jesenjem, kad je kraljevski klub bio bolji na Nou Kampu, ceo meč presedeo na klupi. To je tih pet prvenstvenih okršaja proteklih bez fudbalera plaćenog 100.150.000 evra. A tu je i meč polufinala Kupa kralja igran u Rijadu.

Svi su izgledi da Eden Azar neće igrati ni u 29. kolu La Lige. Iako je za razliku od prethodnih El Klasika zdrav. Razlog je u činjenici da je poslednji put na terenu boravio pre mesec dana, s tim da je tad proveo samo pet minuta, u završnici susreta sa Alavesom. Otad je bio rezerva protiv Rajo Valjekana, Sosijedada i Majorke u prvenstvu, te revanšu Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom. Ni sekunde u igri.

Čak ni činjenica da je prvi strelac ekipe Karim Benzema ispao iz stroja teško da će otvoriti prostor Azaru, s obzirom da je u mečevima kad Francuz nije igrao mesto „lažne devetke“ pokrivao Marko Asensio.



tagovi

El KlasikoReal MadridEden Azar

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara