Foto: Reuters
Foto: Reuters

Edersonov pas preko celog terena načeo Brajton, De Brujneov evrogol ga dotukao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.10.22. | 17:57

Haland nastavio po starom - dva gola, ukupno 17 u Premijer ligi...

Vratio se! Vala ga "dugo" nije bilo. Igrom slučaja namestilo se da Erling Haland tri nedelje nije postigao gol. Preveliki post imajući u vidu kako igra ove sezone. Protiv Kopenhagena je ostao na klupi, utakmica sa Arsenalom bila je odložena, a jedino je Liverpul uspeo da ga zaključa i primiri. Međutim, zver se vratila i nastavila ono što radi još otkako je letos obukla dres Mančester Sitija – da se iživljava nad rivalima. Nova žrtva norveškog napadača je Brajton koji je u 13. kolu osetio moć ubedljivo najboljeg strelca Premijer lige – 3:1 (2:0).

Sa nova dva gola, Haland je trenutno na koti od 17 pogodaka. Koliko zapravo njegov učinak deluje nestvarno govori podatak da su samo trojica fudbalera na kraju prošle sezone postigla više golova od doskorašnjeg napadača Dortmunda. Kako je krenuo, deluje da će ih bez ikakvih problema (debelo) nadmašiti, možda već do mundijalske pauze.

Izabrane vesti

Štaviše, mogao je i ovog popodneva da im se približi makar za još jedan korak - ili bi bar bio u prilici da to učini - samo da je VAR soba reagovala sredinom prvog dela i pozvala Krega Posona da pregleda snimak i dosudi očigledan faul Roberta Sančeza nad Halandom. Pomislili su u Brajtonu da su se izvukli, izašli u visok presing, ali ih je spuštenog garda uhvatio Ederson! Poznat je brazilski čuvar mreže po odličnoj igri nogom i distribuji lopte, što je još jednom demonstrirao u 22. minutu. Poslao je pas preko celog terena za Halanda, a ovaj primio loptu, razneo Adama Vebstera u duelu, zaobišao Sančeza i konačno načeo ekipu Roberta De Zerbija koja se do tada dobro držala.

Bila je ravnopravna i posle primljenog gola - mada nije pretila preterano - ali joj je Haland pred sam odlazak na odmor sasekao krila. Poson se iskupio za raniji propust, reagovao na poziv iz VAR sobe i pokazao na belu tačku posle faula nad Bernardom Silvom, a Norvežanin pocepao mrežu Brajtona. Toliko jako i sigurno je gađao da Sančez nije ni pokušao da ispruži ruke, iako je pročitao stranu u koju će šutirati.

Početak drugog dela Siti je mogao da otvori na identičan način na koji je zatvorio prvi, golom kojim bi ujedno zatvorio utakmicu, ali je Rijad Marez na pravovremeno proigravanje Kevina de Brujnea propustio stopostotnu šansu. Kapa dole Sančezu za reakciju, ali čini se da je Alžirac morao da završi akciju golom. Ubrzo je shvatio i zašto. Ni ceo minut nije prošao, Brajton je prepolovio zaostatak. Raspoloženi Leandro Trosar koji je tokom čitavog meča bio najkonkretniji igrač gostiju opalio je sa distance - Ederson je mogao mnogo bolje da reaguje - i pogodio bliži ugao. Tri je postigao na Enfildu početkom meseca, danas je zatresao mrežu i šampionu...

Blizu je bio da isto ponovi dvadesetak minuta kasnije kada je izašao ispred Edersona - doduše malo iskosa - ali je Brazilac ovog puta zatvorio ugao, a Belgijanac doživeo Marezovu sudbinu. Samo dva minuta pošto je Trosar promašio priliku za izjednačenje, De Brujne je stavio tačku na meč. I to evrogolom. Dobio je loptu sa levog boka od Silve, namestio se i odapeo strelu na sebi svojstven način.

Siti je osmom pobedom u prvenstvu preneo pritisak na Arsenal za kojim sada zaostaje bod uz meč manje, dok Brajton ostaje na samo dva boda u pet utakmica pod Robertom De Zerbijem. Doduše, za rivale je u tom periodu imao Siti, Liverpul i Totenhem..

PREMIJER LIGA – 13. KOLO

Subota

Notingem Forest - Liverpul 1:0 (0:0)

/Avoniji 55/

Everton - Kristal Palas 3:0 (1:0)

/Kalvert Luin 11, Gordon 63, Meknil 84/

Mančester Siti - Brajton 3:1 (2:0)

/Haland 22, 43pen, De Brujne 75 - Trosar 53/

18.30: (2,25) Čelsi (3,40) Mančester Junajted (3,45)

Nedelja

15.00: (2,15) Aston Vila (3,50) Brentford (3,60)

15.00: (2,05) Lids (3,45) Fulam (3,60)

15.00: (6,00) Sautempton (4,00) Arsenal (1,58)

15.00: (2,30) Vulverhempton (3,35) Lester (3,40)

17.30: (2,10) Totenhem (3,45) Njukasl (3,50)

Ponedeljak

21.00: (1,55) Vest Hem (3,90) Bornmut (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester SitiErling HalandKevin de BrujneEdersonBrajtonLeandro Trosar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara