©Starsport
©Starsport

Edmund Ado i Spartak pred Sudom u Lozani

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.03.24. | 16:58

Zvezdin fudbaler nastavlja pravnu borbu sa Moldavcima, deo spora i superligaš iz Subotice

Odjeknula je u oktobru vest da je FIFA u sporu Šerifa iz Tiraspolja i Edmunda Ada presudila u korist moldavskog kluba, pre svega zbog stavke kojom se fudbaleru nalaže da na račun bivšeg tima isplati 1.224.693 evra, međutim posle nepovoljnog ishoda reprezentativac Gane potražio je pravdu pred višim instancama.

Spor koji je inicijalno rešen u korist Šerifa, konačni epilog će dobiti pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, a na saslušanju koje je zakazano za 28. maj će se suočiti Šerif, Spartak iz Subotice i Edmund Ado.

Izabrane vesti

Podsetimo, fudbaler iz Gane je na sever Srbije stigao 20. januara 2023. godine, a posle polusezone među Plavim golubovima prešao je u Crvenu zvezdu za 400.000 evra. U redovima crveno-belih Ado se nije izborio za šansu, te je ove zime prosleđen na pozajmicu u Radnički iz Niša.

FIFA je u odluci na koju je usledila žalba presudila da je Ado u obavezi da plati 1.224.693 evra kao naknadu za kršenje ugovora bez opravdanog razloga, dok Spartak snosi solidarnu odgovornost za isplatu (odnosno ima moralnu odgovornost s obzirom na to da je igrač po kršenju ugovora iz moldavskog tima stigao upravo u redove superligaša).


tagovi

FK Crvena zvezdaEdmund AdoSpartak SuboticaŠerifSud za arbitražu u sportuSportski sud u Lozani

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara