Edmund Ado je praktično Zvezdin, Bahar traži još jednu šesticu drugačijeg profila

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 09:36

Crveno-beli rešili pitanja u napadu, sad na redu drugi gorući problem

Crvena zvezda je na dobrom putu da reši gorući problem u špicu, pošto su pred potpisom Žan Filip Kraso i Emanuel Late Lat. Moguće je da je odlazak Pešića u Ferencvaroš otvorio prostor za dovođenje još jednog centarfora, po mogućstvu sa srpskim papirima. Ali napredak u pregovorima sa Krasoom i Late Latom, prebacio je fokus na drugi do terena uoči početka priprema tima Baraka Bahara.

Od kada se pojavio u srpskom fudbalu, kao član Spartaka, pričalo se da je sever Srbije samo usputna stanica Edmunda Ada ka beogradskoj Marakani. Komplikovana papirološka situacija sa Šerifom iz Tiraspolja odbila je ljude iz Crvene zvezde da u zimskom prelaznom roku ispune višegodišnju želju i dovedu zadnjeg veznog, koji je blistao u moldavskom klubu u kvalifikacijma i Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Morao je Edmund Ado i da regeneriše formu, pošto je usled problema u Šerifu dugo pauzirao. Imao je prosečno proleće u dresu Spartaka, nije bio na nivou igara iz Moldavije, ali je ponovo zadužio dres selekcije Gane. Ima ljudi koji u Crvenoj zvezdi ozbiljno veruju u njegov potencijal. Posebno, što je posle odlaska Seku Sanoga pozicija zadnjeg veznog u prošloj sezoni bila kritična. Jedina prava opcija bio je Srđan Mijailović, povremenuo su krpili rupe Slavoljub Srnić i mnogo ofanzivniji Kingsi Kangva.

Uz Stamenića, pomenuti Edmund Ado trebalo bi da bude ozbiljna opcija u Ligi šampiona, ali... Jeste momak koji je trenutno sa selekcijom Gane praktično Zvezdin, ali prema informacijama Mozzart Sporta, izraelski stručnjak Barak Bahar želi još jednu šesticu u rosteru za narednu sezonu. I to drugačijeg profila od Edmunda Ada.

Kao trener Makabija iz Haife Barak Bahar se u sredini terena najviše oslanjao na Ali Muhameda, Muhameda Abu Fanija i nešto plemenitijeg, ali vrlo mobilnog Neta Lavija.

Potencijalni dolazak Ada, kao i završetak posla sa Late Latom i Krasoom, otvorilo bi pitanje broja stranaca u Zvezdinom timu. Prema propizicijama Mozzart Bet Superlige samo četvorica mogu da budu na terenu, pa će Bahar, bar tako u ovom trenutku deluje, biti u ozbiljnom problemu. Crveno-beli na spisku imaju već Viga, Azarova, Bukarija, Kangvu, Olajinku i izvesno golmana Omri Glacera (Prucev i Kanga imaju srpske papire). Upravo zbog toga, ako već dovode još jednog veznog, crveno-beli će morati da gledaju ka domaćeg ataru, odnosno srpskim igračima. Slična je situacija i kada se pominje levi bek.


tagovi

Edmund AdoBarak BaharSrđan Mijailović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara