Adalberto Penjaranda (Reuters)
Adalberto Penjaranda (Reuters)

Egzotično pojačanje u komšiluku: Sarajevo dovodi igrača kojeg je Votford svojevremeno platio 10.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 00:36

Adalberto Penjaranda bi do kraja nedelje mogao da pojača Bordo klub

Prošle sezone Sarajevo nije izborilo izlazak u Evropu, ali ove se vratilo i ne želi da bude puki učesnik kvalifikacija za Ligu konferenciju, već da ostavi trag na kontinentalnoj sceni.

Na Koševu "kuvaju" egzotično pojačanje! Prema pisanju južnoameričkih medija, Bordo klub bi mogao da pojača venecuelanski napadač Adalberto Penjaranda. Ništa i dalje nije dogovoreno, ali kako prenose mediji iz komšiluka transfer 26-godišnjeg fudbalera mogao bi da se realizuje do kraja sedmice.

Izabrane vesti

Penjaranda je trenutno član Boaviste sa kojom ima trogodišnji ugovor, međutim zbog kazne o zabrani registracije igrača portugalski klub nije u mogućnosti da “prijavi” povremenog reprezentativca Venecuele. Iz tog razloga prošle sezone nije odigrao nijednu utakmicu, a kako je situacija u klubu i dalje ista, Penjaranda traži raskid saradnje što znači da bi u Sarajevo stigao kao slobodan igrač.

Napadač Boaviste je svojevremeno važio za velikog talenta venecuelanskog fudbala. Pre osam godina Udineze ga je doveo iz Deportivo La Gvajire, a u tom periodu porodica Poco slala ga je u svoje satelitske klubove Votford i Granadu u kojoj je beležio najbolje partije. Votford ga je godinu i po dana po dolasku u Evropu, januara 2016. godine, u sezoni kada se vratio u Premijer ligu, platio 10.600.000 evra, ali tada kreće njegov strmoglavi pad.

Za londonski klub je odigrao svega četiri utakmice i postigao dva gola, i to u tri različite sezone. Stršljenovi su ga slali na pozajmice, lutao je Penjaranda od Malage preko Epena, CSKA Sofije i Las Palmasa, ali se nigde nije skrasio. Pokušaće na Koševu.


tagovi

FK SarajevoAdalberto PenjarandaLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara