Vilijam Milvud
Vilijam Milvud

Egzotično pojačanje za budućnost: Partizan iz Zvezde doveo talenta iz Australije

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 14:59

Petorica talentovanih omladinaca sa Marakane od leta završila u "Zemunelu"

Doveo je Aleksa Kolorada kao prvog Kolumbijca u istoriji, a može Partizan da se pohvali još jednim egzotičnim novajlijom ove zime. Doduše, ne u prvom timu za koji će igrati Južnoamerikanac, već u omladinskoj školi, pošto je angažovao Australijanca. Ni manje, ni više, nego iz Crvene zvezde, što celom slučaju daje dodatnu vrednost.

Reč je Vilijamu Milvudu, talentu iz „klase 2009“, koji je rešio da napusti stadion „Rajko Mitić“ i karijeru nastavi u „Zemunelu“, gde će imati priliku da razvije potencijal koji su skauti Parnog valjka primetili poslednjih meseci. Naročito se to odnosi na Nenada Marinkovića, nekadašnjeg krilnog napadača kluba iz Humske, od pre dve i po godina skauta u omladinskoj školi, koji je presudno uticao da igrač promeni klupske boje.

Izabrane vesti

Sam Milvud je još pre nekoliko godina stigao u Srbiju iz Australije, gde je počeo da se bavi fudbalom, majka mu vuče korene sa ovih prostora, otac je sa "petog kontinenta", gde je igrao ragbi, a Vilijam se opredelio za fudbal. Igraće za selekciju mlađih pionira, a u opisu njegovih karakteristika crno-beli su primetili da mu je leva noga jača strana i da lako rešava situacije „jedan na jedan“, kao i da tehnički prevazilazi vršnjake.

Mediji u Australiji su pisali o njemu još kad je prošle godine izabrao Crvenu zvezdu, navodeći da su njegov razvoj pratili i skauti Reala i Barselone, ali da zbog papirologije nije mogao u Španiju, te je zbog majčinog porekla izabrao Srbiju kao prvu evropsku stanicu. U Partizanu veruju da bi u budućnosti moglo da se pokaže kako su dobro odabrali i da Milvud ima predispozicije za prvi tim.

Vilijam Milvud je jedan od dvojice fudbalera koje je Omladinska škola Partizana tokom decembra i januara „prevela“ iz Zvezde, uz podsećanje da je Marinković letos zaslužan za angažman još trojice. U pitanju su: zadnji vezni Nikola Jokić (2008), štoper Petar Popadić (2008), centarfor Andrej Marić (2007) i štoper Ognjen Vulićević (2007).


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara