FOTO: Twitter (Black stars)
FOTO: Twitter (Black stars)

Ekstremno fudbalsko hodočašće: Proputovao 6.500 km da bi gledao pojačanje svog kluba

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 14:29

Izvesni Ijan, navijač Vest Hema, otišao je u Ganu kako bi na alicu mesta proverio novu uzdanicu Čekićara Mohameda Kudusa. Od vedete Crnih zvezda nagrađen je dresom

Fanatičnost fudbalskih fanova često prevazilazi granice, a na Ostrvu su takve pojave verovatno učestalije nego bilo gde drugde u Evropi. Jedna od najinteresantnijih priča septembarskog reprezentativnog termina stiže nam sa tla Afrike, preciznije iz Gane. Jedna od najjačih selekcija na kontinentu igrala je odlučujući meč za plasman na Kup afričkih nacija 2024. protiv Centralnoafričke Republike, a podršku domaćoj ekipi davao je i jedan Englez.

Strastveni pristalica Vest Hema leteo je od Londona do Akre 4.000 milja (nešto manje od 6.500 kilometara), a odatle još 250 kilometara kopnenim prevozom do grada Kumasi, kako bi prisustvovao prvoj utakmici Mohameda Kudusa za državni tim od kad je krajem avgusta prešao iz Ajaksa među osvajača Lige konferencije. Nije talentovani napadač razočarao vernog fana, ni fudbalskim majstorstvom, ni gestom po završetku meča.

Izabrane vesti

Najpre je na stadionu Baba Jara dao gol direktno iz slobodnog udarca za 1:1 pred sam kraj prvog poluvremena, da bi u drugom novi igrač Olimpik Liona Ernest Nuama pogodio za totalni preokret i prvo mesto u Grupi E kvalifikacija za kontinentalni turnir u Obali Slonovače. Kasnije tokom dana,u trening kampu reprezentacije Kudus je Ijanu lično uručio dres, pa i na taj način nagradio njegov zapanjujući trud.

Ijanovo prisustvo izazvalo je dosta pažnje na i oko samog stadiona, a bio je prilično zanimljiv tamošnjim medijima, koji su ga obasipali molbama za davanje izjave.

"Vest Hem je ogroman klub, to ističemo gde god da idemo, ima nas svuda. Došao sam iz Engleske da gledam našeg Mohameda Kudusa. Veoma je jak i vešt sa loptom. Mnogo ga volimo", ushićen je bio Ijan.

Kudus je svoj prvi meč za Vest Hem odigrao neposredno pre internacionalne pauze, u pobedi protiv Lutona sa 2:1, kada je ušao sa klupe. Šansu da usreći Ijana i desetine hiljada drugih navijača, imaće već u subotu (16.00) kada na Olimpijski stadion u London stiže Mančester Siti, za utakmicu četvrtog kola Premijer lige.



tagovi

Mohamed Kudusreprezentacija Gane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara