Emotivni Lalatović: Isplatite ono što dugujete! Bitno vam je bilo samo da se slikate s peharom... Mnogo je porodica u problemu, pokažite se

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.11.20. | 19:20

"Pokažite kako se voli Vojvodina. Pokažite to navijačima, igračima koji to najviše zaslužuju, zaposlenima koji nam spremaju hranu, održavaju terene, čiste, peru"…

Trener Vojvodine Nenad Lalatović poznat je po tome da nema dlake na jeziku, njegove izjave uvek su zanimljive, a danas posle trijumfa u Nišu nakon što je pohvalio suđenje obratio se "nekim ljudima koji sada treba da se bore za klub kao što su se njegovi igrači borili danas i na svim prethodnim utakmicama".

Nije teško prepoznati da se ove reči odnose na nadležne iz uprave kluba, pošto na Karađorđu finansijska situacija nije sjajna. Igračima se još duguju premije za osvojen Kup Srbije prošle sezone, a kasni se i sa platama. Sve što je Lalatović danas kazao praktično je nastavak njegovog monologa od pre sedam dana...

Izabrane vesti

"Nema razloga da se bilo ko buni, sudije su fenomenalno obavile posao, penal po meni nije bio i to će se videti na snimcima. Ne vidim razlog da se diže tenzija u srpskom fudbalu, ovako treba da se sudi, 50:50, nevezano ko su rivali", počeo je šef struke Vojvodine izlaganje pred kamerama Arene sport.

''Pokazali smo još jednom kako se bori za dres Vojvodine, za grb Vojvodine, za Novi Sad, za sever Srbije, jer Vojvodina je najveći klub na severu Srbije. Još nešto ću reći, ponosan sam na igrače. A sad moraju neki da se bore za nas, kao što se mi borimo za njih! Sad želim njihovu borbu da vidim! Borbu za Vojvodinu! Moji igrači njih sad uče kako se gine za grb Vojvodine", govorio je Lalatović sve glasnije udarajući se po grudima, pa se očito direktno obratio ljudima iz upreve: "Sad se pokažite vi, koji ste ostali u Novom Sadu! Danas sam video tri naša navijača, a moglo je da ih bude deset. Dođite, bodrite Vojvodinu! Jeste, korona je, pa možemo i mi valjda da se zarazimo. Ako već dugujete plate i premije za osvajanje Kupa i izlazak u Evropu, dajte nam makar podršku. Pozivam ljude koji vode Vojvodinu da dođu na naše utakmice i makar bodre ove momke".

Kasnije, na konferenciji za mediji, iskusni stručnjak je nastavio u istom elementu...

"O ovome ću pričati na svakoj konferenciji, dokle god moji momci ne dobiju novac. Ja sa njima živim, znam o čemu smo danas pričali i znam šta osećaju. Oni su razočarani, iako znam da je svugde problem. Nama je generalni sponzor Srbijagas, velika firma na čelu sa gospodinom Bajatovićem, ali ne može ni on sve sam. Ako postoji neki problem između njih, neka sednu i pričaju. Neka se malo umeša i Grad, jer i oni su bili ponosni kad smo osvojili Kup. Ujedinite se i ugledajte se na to kako su se ujedinili zaposleni u SC „Vujadin Boškov“, igrači i ja. Mi živimo kao jedna porodica i ginemo za ovaj grb".

Lalatović je u neku ruku "dao rok" upravi da do narednog susreta s Mačvom isplati dugovanja.

"Pokažite kako se voli Vojvodina. Pokažite to navijačima, igračima koji to najviše zaslužuju, zaposlenima koji nam spremaju hranu, održavaju terene, čiste, peru… To je porodica koja dva meseca nije primila platu. Ovo je baš iz tog razloga velika pobeda mojih igrača, jer sam im rekao da hoću da mi budemo primer njima kako to izgleda kad se porodica drži na okupu. Danas smo izginuli za naše navijače, za grad Novi Sad, za sever Srbije i svakog Srbina koji voli Vojvodinu. Pokazali smo da ljudi, kada se ujedine, mogu jači da izađu iz problema. Krivo mi je zbog ovih momaka, jer nisu to zaslužili, kao ni zaposleni u SC „Vujadin Boškov“. Ti ljudi rade za 30-40 hiljada dinara. U Novom Sadu i na severu Srbije ima mnogo moćnih ljudi, uključujući i one koji vode naš grad. U poslednjih godinu dana, deca koja su ranije navijala za Zvezdu i Partizan, opet su, zbog dobrih rezultata, počela da navijaju za Vojvodinu. To je dobro za Srbiju i srpski fudbal. Zato poručujem svima da zanemare to ko sa kim ne priča, jer mene to ni ne zanima. Neka naprave jedan sastanak i neka napokon isplate ono što se duguje. Moji igrači su moja porodica i za njih sam spreman da poginem. Boriću se do poslednjeg dana da dobiju ono što im pripada".

Emotivan govor Lalatović je završio sledećim rečima:

"Ja sam Srbin, živim u Srbiji i volim svoju zemlju i svoj narod. Borim se za svoje momke. Borim se za Srbe i za to da srpske porodice dobiju ono što im pripada. Oko kluba su moćni ljudi. Bitno im je bilo da se slikaju kad smo osvojili trofej, pa sada lepo neka isplate ono što duguju", zaključio je energični Lalatović.


tagovi

Nenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara