Enes Unal (@afcbournemouth)
Enes Unal (@afcbournemouth)

Enes Unal će posle devet godina imati priliku da pokaže zašto je potpisao za Siti

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 23:38

Bornmut angažovao Turčina, a Hetafe zamenu

Malo španskog šmeka na jugu Engleske. Najpre je Bornmut dobeo Andonija Iraolu za trenera, potom je bivši strateg Rajo Valjekana poželeo u timu Džastina Klajverta koji je prethodnu sezonu proveo u Primeri (Valensija), da bi iz La lige angažovao još jedno lice, pošto je novi stanovnik Vitaliti stadiona – Enes Unal.

Reč je o Turčinu iz Hetafea, koji stiže poslednjeg dana prelaznog roka da proširi opcije u napadu. Klasičan je špic, gabaritan, dobar u skoku, snažnog udarca i mogao bi da bude referenca za golove. U dve sezone pre ove bio je dvocifren u predgrađu Madrida (16, pa 14), da bi maja 2023. pretrpeo povredu prednjeg ukrštenog ligamenta i tek nedavno se vratio na teren, pa nije ni imao mnogo prilika da zatrese mrežu u sadašnjem ciklusu. Iraola ga dobro zna i zato ga je doveo, uveren da bi sa njim napad Bornmuta mogao da bude još ubojitiji.

Izabrane vesti

Premijerligaš je Enesa Unala angažovao na pozajmicu do kraja sezone, dok će na leto morati da ga otkupi po ceni od 16.500.000 evra. Ovaj posao ne znači odlazak Dominika Solankea, iako se isprva tako tumačilo, zbog toga što su se Totenhem i Mančester junajted pominjali kao interesenti. Unal će biti zamena za Kifera Mura, jer će Velšanin otići na pozajmicu u Ipsvič i pod uslovom da se Traktoristi plasiraju u elitu Bornmut će zaraditi određenu svotu novca na ime bonusa.

Što se Unala tiče, konačno će dobiti priliku da igra na Ostrvu. Kao talentovanog dečaka, doveo ga je iz Burse Mančester Siti još 2015. u trenerskoj eri Manuela Pelegrinija, ali ga je slao na pozajmice u Genk, Bredu i Tvente, posle čega ga je prodao Viljarealu, da bi se Enes kroz partije u Levanteu i Valjadolidu izborio za poziv Hetafea i tamo zablistao.

Njegova zamena u ekipi Hosea Pepe Bordalasa trebalo bi da bude Ćimi Avila, pošto je Argentinac nezadovoljan minutažom u Osasuni, mada ga traži i Betis.


tagovi

HetafeBornmautenes unalEnes UnalTransferiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara