Duško Tošić na Marakani prethodnog vikenda
Duško Tošić na Marakani prethodnog vikenda

Engima Duško Tošić: Hoće da dođe, nada se mestu u sportskom sektoru, Stanković se nećka

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 09:34

Finiš prelaznog roka u Crvenoj zvezdi biće vrlo zanimljiv

Crvena zvezda je plasmanom u Ligu Evrope ostvarila jedan od ovosezonskih ciljeva, dobila povoljan žreb i sada može da se fokusira na aktivnosti u finišu letnjeg prelaznog roka. Znalo se i pre duela u Klužu da bi u finišu fudbalske berze srpski šampion mogao da bude vrlo aktivan, obzirom da Dejan Stanković ima glomazan kadar kome nedostaje brzine. Videlo se to čak i u trenucima dominacije protiv rumunskog prvaka.

Izabrane vesti

Nadaju se na Marakani da će izdejstvovati neki izlazni transfer, čeka se odgovor Rišaira Živkovića, kao i finiširanje pregovora sa Olimpijakosom oko Nikole Čumića. Navodno, Zvezdan Terzić se tokom boravka u Istanbulu susreo sa ljudima iz Pireja i pokušao da dogovori prelazak nekadašnjeg ofanzivca Radničkog po povoljnim uslovima.

Enigma oko Duška Tošića i dalje traje. Vremešni defanzivac se pojavio na Marakani zajedno sa Rišairom Živkovićem prethodnog vikenda i uzburkao duhove. Čak je u etar puštena informacija da bivši reprezentativac Srbije želi da igra u Crvenoj zvezdi bez finansijske nadoknade...

Međutim, konkretizacija posle za sada nema. I pitanje je šta će od svega biti. Flert Duška Tošića i Crvene zvezde već dugo traje, figurirao je kao potencijalno pojačanje još tokom zimskog prelaznog roka. Na kraju je Zvezda odustala, a Tošić nastavio karijeru u Kasimpaši.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Duško Tošić je vrlo zagrajan da ponovo bude stanovnik svlačionice podno severne tribine Marakane i na taj način stavi tačku na bogatu karijeru. Posebno što želi da se stacionira u Beogradu i bude bliže porodici. Međutim, sada već 36 – godišnji štoper, koji se afirmisao na poziciji levog beka, očekuje da će po završetku igračke karijere dobiti značajnu funkciju u redovima najtrofejnijeg srpskog kluba. U tom pravcu su i išlii pregovori sa Zvezdanom Terzićem pre šest meseci... Čak je i Tošić navodno dobio obećanje da bi mogao da se pridruži Mitru Mrkeli na čelu sportskog sektora.

Međutim, za sada se o dolasku Duška Tošića nije izjasnio šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković. Temperamentni satručnjak je bio jedan od zagovornika Duškovog dolaska, zvao ga je još zime 2020. godine kada je seo na klupu crveno-belih. Situacija se sada promenila. Na papiru Dejan Stanković ima veliki broj štopera. Posle teškog perioda Miloš Degenek se nametnuo kao idealan partner neprikosnovenom Aleksandru Dragoviću. Tu su još Srđan Babić na čijoj prodaji se radi, zatim Radovan Pankov i mladi Strahinja Eraković.

U jeseni karijere Tošić je uglavnom igrao kao centralni defanzivac, praktično mu je Robert Prosinečki produžio karijeru pomeranjem u sredinu. Pitanje je da li bi Tošić mogao da odmeni nekada jedinog levog beka Milana Rodića, mada bi sa druge strane dao mogućnost Stankoviću da u evropskim mečevima igra sa trojicom defanzivaca.

Posle 11 mečeva tokom proleća Duško Tošić se prvog jula rastao sa turskom Kasimpašom. Od tada individualno treneira u Beogradu.


tagovi

Duško TošićZvezdan TerzićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara