Harvi Eliot (©AFP)
Harvi Eliot (©AFP)

Engleska bez Eliota traži novo polufinale Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 14:30

Selekcija koju trenira Li Karsli u četvrtfinalu ove nedelje od 18 časova igra protiv mlade reprezentacije Portugalije

Definitivno ima talenta ova nova generacija engleskih fudbalera, ali koji je njen krajnji domet? U prethodnih 15 godina tri puta je mlada reprezentacija Engleske igrala polufinale Evropskog prvenstva, a na šampionatu u Gruziji i Rumuniji mogla bi da ponovi taj uspeh. U nedelju od 18 časova četa koju trenira Li Karsli u četvrtfinalu će u Kutaisiju igrati protiv Portugalije.

Englezi su jedina selekcija koja je grupnu fazu završila sa sve tri pobede i bez primljenog gola. Sa po 2:0 su savladali redom Češku, Izrael i Nemačku. Arsenalov ofanzivac Emil Smit Rou je jedini koji je postigao dva gola, po jedan protiv Čeha i Izraelaca, dok su se u strelce tokom turnira upisali još Džejkob Remzi, Entoni Gordon, Kameron Arčer i Harvi Eliot.

Izabrane vesti

Reprezentacija Engleske do 21 godine je dva puta bila prvak Starog kontinenta, 1982. i 1984, godine. Posle toga je retko uopšte uspevala da prođe kvalifikacije, ali do 2007. godine nije odigrala nijedan turnir. Tada je u Holandiji uzela bronzu, 2009. u Švedskoj srebrnu medalju, a 2017. u Poljskoj ponovo bronzu. Na poslednjem turniru, 2021. godine, Englezi su takmičenje završili u grupnoj fazi.

Tada im je jedan od rivala bila upravo Portugalija, protivnik u četvrtfinalu. Slavila je sa 2:0 golovima Danija Mote i Trinkaa, a kasnije je stigla do finala, gde je bolja bila Nemačka. Portugalcima je to bila treća srebrna medalja, zlatnu još uvek nikada nisu osvojili.

18.00: (1,92) Engleska (3,50) Portugalija (4,10)

Portugalci su u grupnoj fazi bili drugi, iza Gruzije, a ispred Belgije i Holandije. Sakupili su četiri poena, pošto su posle poraza od domaćina turnira odigrali 1:1 sa Holanđanima i savladali Belgijance 2:1.

Protiv njih će Engleska morati da igra bez Eliota, pošto je vezista Liverpula još ranije dogovorio sa stručnim štabom da igra samo grupnu fazu, pošto ima porodične obaveze. Neizvestan je i nastup veznog fudbalera Mančester Sitija Tomija Dojla, pošto je on na treningu pretrpeo lakšu povredu kolena.

Ovo je ogroman test, pritisak je veliki. Imamo 120 minuta da ostvarimo cilj. Spremni smo na sve scenarije, nadamo se novom dobrom nastupu. Mislim da ovaj tim može još mnogo toga da pokaže i da igra čak i na višem nivou nego do sada“, kazao je Karsli, selektor mlade reprezentacije Engleske.

U21 EVROPSKO PRVENSTVO – ČETVRTFINALE

Subota

Gruzija - Izrael 0:0, penalima 3:4

Španija - Švajcarska 1:1 (0:0) posle produžetaka 2:1

/Gomez 68, Miranda 103 - Amduni 90+1/

Nedelja

18.00: (1,92) Engleska (3,50) Portugalija (4,10)

21.00: (1,63) Francuska (3,80) Ukrajina (5,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Harvi Eliotmlada reprezentacija Portugalamlada reprezentacija engleskeEvropsko prvenstvo za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara