(Reuters)
(Reuters)

Engleske legende kritikuju Čelsi: Dinamovci nisu šmokljani, Fofana užasno reagovao

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.09.22. | 21:49

Džo Kol, Martin Kion i Piter Krauč analizirali poraz u Zagrebu

Poznato je da Englezi imaju tu svoju nacionalnu prepotenciju zbog koje ne cene ili unižavaju kontinentalni deo Evrope, a tako je već decenijama i u fudbalu. Pogotovo ako njihovi klubovi ili reprezentacija igraju protiv rivala iz nekih slabijih ili siromašnijih zemalja sa istoka ili juga.

Zato i ne čudi što su večeras bili apsolutno šokirani porazom Čelsija u Zagrebu i što protivniku ne odaju priznanje već isključivo traže krivca u svojim redovima.

Izabrane vesti

Neka poznata fudbalska imena nisu štedela kritike na račun Plavaca.

“Petković je zaista sjajno odigrao glavom ali je Kulibali morao bolje u toj situaciji. Fofana se slabo pozicionirao, a Oršić – koji je stalan problem za engleske timove – je to iskoristio da lepo završi”, rekla je Čelsijeva legenda Džo Kol.

Piter Krauč je jedini pohvalio Dinamo. Na zanimljiv način.

“Da sam menadžer Čelsija, bio bih ljut. Čelsi je od početka imao Dinamo u šaci i činilo se da je jedino pitanje kojom razlikom će da pobedi. Međutim, nisu bili oštri u završnici, nije bilo ekstra pasa i čim je Dinamo postigao gol, na njemu je gradio pobedu. Zagrepčani su dokazali da nisu šmokljani, imaju prilično opasne napadače”, rekao je Krauč.

Najoštriji je bio Arsenalov nekadašnji kapiten Martin Kion.

“Neverovatno! Zaista sam očekivao da ga Fofana koji je brz, stigne. Mislim da je i Tuhel to očekivao i da se posle toga pitao kako to dođavola desilo da im čovek tako postigne gol”, rekao je Kion.

Kol je pored Fofane kritikovao i Tuhela i Kulibalija

“Vezni red sa Kovačićem i Mauntom u paru deluje balansirano ali u ovoj utakmicI to nije bio slučaj. Onda pogledajte i Kulibalija. Bilo ih je dvojica na jednog i morao je da dobije Petkovića u duelu. Ali nije. Fofana je isto loše reagovao”.

Krauč je kritikovao i Obamejana.

“Obojica idu na istog čoveka i onda im Oršić onako pobegne. Možda Fofana nije bio dovoljno spreman za meč… Džo i ja samo igrali utakmice u kojima vam je prvih desetak minuta lako kada stvarate šanse ali Obamejan mora da bude efektniji u završnici”.


tagovi

Martin KionDžo KolPiter KraučDinamo Zagreb

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara