Englezi grabe ka prvoj tituli na U21 šampionatu Evrope posle 40 godina

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 20:15

Portugalcima presudio Entoni Gordon

Derbi meč četvrtfinala Evropskog šampionata za igrače do 21 godine u Rumuniji i Gruziji pripao je Englezima. Četa Lija Karslija tukla je Portugalce minimalnim rezultatom (1:0), a pogodak odluke delo je skupocenog Entonija Gordona, momka za kog je Njukasl zimus platio Evertonu čak 45.000.000 evra.

Englezi važe za jednog od najvećih favorita tunira, imaju sastav koji staje više od 400.000.000 evra - malo seniorskih reprezentazivnih ekipa ima tu vrednost - pa ih mnogi već sada vide u finalu, imajuću u vidu da im je naredni rival Izrael.

Izabrane vesti

Portugalci su baš malerozni u ovom uzrastu. Uvek su među najboljima, tri puta dosad gubili su u finalu - poslednji put pre dve godine u Mađarskoj i Sloveniji - međutim ovoga puta takmičenje završavaju sa samo jednom pobedom u grupi.

Englezi pored izuzetne tržišne vrednosti već nekoliko godina unazad imaju i sve bolje rezultate u mlađim kategorijama. Ne tako davno osvojili su Mundijalito (2017), prošle godine uzeli su Evropski šampionat za igrače do 17 godina, sada su na putu da uđu u finale U21 prvi put nakon 14 godina. Titulu u ovom godištu inače čekaju od 1984...

Takođe, sastav koji čine Noni Madueke, pomenuti Gordon, pa Harvi Eliton iz Liverpula, Kol Palmer iz Mančester Sitija, Smit Rou iz Arsenala... obećava da narednih godina dobro popuni i A selekciju.

Sam meč bio je prilično dinamičan, sa dosta pokušaja s obe strane. Portugalci su bili ravnopravan rival, statistički možda čak nešto bolji, međutim presudio je taj pogodak Gordona koji se ušunjao u šesnaesterac iz drugog plana i odličan povratni pas Gibs Vajta smestio u mrežu u 34. minutu susreta.


tagovi

EP za mladeEntoni Gordon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara